e ljudi jutros podjoh rano na kafu i bilo je onako, hladnjikavo ali nije nista duvalo nit je padalo mada sam vidio da su ulice bile malo mokre...i tako pijem ja kafu, citam novine kad napolje samo vidjeh drvece kako se odjednom savija pod uraganskim naletom vjetra ... auuu rekoh sebi,polomice se opet drvece kad odjednom udari pljusak. prava oluja. e sad ja u zatvoreno,pijuckam kafu, super mi,ispred mene veliki prozor , imam dobar pogled na ulicu. ljudi pokusavaju da se izbore sa vjetrom i kisom uz pomoc kisobrana ali dzaba hahhaha i tako negdje , cini mi se oko 1130h krenuh ja,kisa bila stala a napoljeee pomeeeeeeeet...vjetar duva li duva, a hladan,ulazi u kosti ...odoh nesto da obavim do na zabjelo i kad sam se vracao a to je bilo negdje oko podne otvori mi se pogled na sjeverne planine...one daljne kucke planine bijahu u oblacima i virio je snijeg ispod al dobro rekoh sebi, nije interesantno za vidjet, imale su snijeg i prije ovoga tako da nisam mogao da ocjenim ima li novog a ima ga sigurno...ove prve kucke planine sto su iznad pg na njima po vrhu malo zabjelilo il sto bi reklo orosilo ali nista strasno. ipak sam mislio da ce na njih da bude dosta snijega jer je auto pokazivao 6 stepeni...skrenuh pogled malo istocno prema kanjonu platija i to je bilo ono sto sam trazio. planina brotnjik koja se nalazi iznad morace na ulaz u kanjon je bila skoro citava bijela. po nekoj mojoj procjeni snijeg se tu spustio na nekih 300-400 metara. krenuh s pogledom jos istocnije i vidjeli su se planine iznad bjelopavlica lisac i prekornica obije zamotane u bijeli carsav kao i nizi djelovi ali ne i pipera kolko sam uspio da vidim i onda razocarenje, na garcu ne bjese snijega, samo onaj zadnji dio bjese zadrzao malo bjeline...ali evo vidim sada po stenlijevim postovima da je stanje mnogo bolje nego prije