amaterko,hvala na ovom zapazanju.provericu narednih dana,kada stignem,ta merenja davna i zapise i da li se poklapaju sa tvojom tabelom.
Nema na čemu. Ja imam skenirane Jakšićeve dnevnike, ali i paralelna merenja Opservatorije (period 1888-1899), tako da sam na osnovu rezultata ovih 12-ogodišnjih paralelnih merenja sa lokacija Senjak - Vračar ustanovio da se Jakšićevi dnevni podaci moraju korigovati. Ja sam izvršio korekcije Jakšićevih Tmin i Tmax, jer je svakome ko se iole razume u meteo podatke jasno da su Jakšićevi podaci nerealni, iz različitih razloga. Dakle, Jakšićeve Tmin sam spustio za otprilike 2 stepena, a Tmax podigao za otprilike 1 stepen, pa na osnovu srednjih mesečnih vrednosti Tmin i Tmax sam odredio srednje mesečne temperature.
Moram reći da sam prezadovoljan dobijenim rezultatima, ali biće tu još mesta za naknadne manje izmene i korekcije, koje ipak skoro da neće uticati na konačan ishod dosadašnjeg obavljenog posla.
Ako želiš detalje oko ovoga posla ili oko još koječega što sam radio sa BG podacima - slobodno me kontaktiraj na PP.
Biće mi zadovoljstvo.