Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.01.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 74
ROZAJE: 37
BERANE: 22
ANDRIJEVICA: 18
PLAV: 15
KOLASIN: 14
SAVNIK: 9
PLJEVLJA: 8
B.POLJE: 3
> Cijeli spisak

23.01.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 14Budva: 13Bar: 13Ulcinj: 13Herceg Novi: 13

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
4. Jun 2010.
Kutak za mlade

Svjetska Meteorološka Organizacija je kreirala poseban kutak za mlade, u kome se nalaze odgovori na česta pitanja o vremenu, klimi i vodi. Kutak omogućava bolje razumijevanje kako ovi medijumi svakodnevno utiču na naš život.


Kutak sadrži brojne informacije o vremenu, klimi, vodi, gasovima staklene bašte, ozonu, tropskim ciklonima, dezertifikaciji, prirodnim nepogodama, a daje i odgovor na pitanje kako postati meteorolog. Slikovit je i interesantan kako za djecu i mlade, tako i za roditelje i učitelje.

A kakav bi to kutak za mlade bio, kada ne bi sadržao igrice, u kojima ćete uživati i igrati se sa Gospodinom Oblakom, Ozzy Ozonom, gledati crtane filmove, pa čak i naučiti kako napraviti oblak u čaši.

Kutak je kreiran na engleskom jeziku, ali nesumnjivo će biti razumljiv za mnoge, koji žele da se upoznaju sa procesima u atmosferi i hidrosferi. Informacije o vremenu, klimi i vodi su od vitalnog značaja za zaštitu životne sredine, čineći Planetu sigurnijim mjestom za život svih nas, a posebno generacija koje dolaze.

http://www.wmo.int/youth/

Category:Aktuelnosti