Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.01.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 74
ROZAJE: 37
BERANE: 22
ANDRIJEVICA: 18
PLAV: 15
KOLASIN: 14
SAVNIK: 9
PLJEVLJA: 8
B.POLJE: 3
> Cijeli spisak

23.01.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 14Budva: 13Bar: 13Ulcinj: 13Herceg Novi: 13

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
23. Mar 2011.
Svjetski dan meteorologije obilježen na Cetinju

Povodom 23.marta, Svjetskog dana meteorologije, ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović otvorili su danas novu zgradu meteorološke stanice na Cetinju i zvanično pustili u rad automatsku meterološku stanicu.

Nakon svečanog otvaranja stanice, uslijedila su kratka obraćanja ministra i gradonačelnika Cetinja, tokom kojih je izražena puna podrška jačanju meteorološke službe, ne samo u Cetinju već i u ostalim gradovima u Crnoj Gori.
Ministar Sekulić je u svom obraćanju istakao da je od posebne važnosti jačanje saradnje Hidrometeorološkog zavoda sa svima koji neposredno ili posredno učestvuju u donošenju i sprovođenju strateških odluka i mjera, a posebno sa Vladom, privrednim organizacijama, naučnim krugovima, nevladinim organizacijama, privatnim sektorom, medijima i najširom javnošću, u cilju preventivne i zaštite od atmosferskih i hidroloških nepogoda i osiguranja najboljeg odgovora na razvojne izazove u vezi sa vremenom, klimom i vodom.
Gradonačelnik Bogdanović je istakao da, kada je riječ o Prijestonici, sasvim je jasno da će informacije koje budemo dobijali iz nove stanice predstavljati značajnu podršku. One će biti korisne kako u pogledu planiranja i realizacije aktivnosti, tako i u preventivnom djelovanju po pitanju šteta i elementarnih nepogoda sa kojima su se, svjedoci smo, stanovnici dijela teritorije Prijestonice, tokom relativno bliske prošlosti, nerijetko suočavali.
Nakon pozdravnih govora Ministra Sekulića i Gradonačelnika Bogdanovića, direktor Hidrometeorološkog zavoda je pozdravio goste i predstavnike medija i ukratko ih upoznao sa dva značajna međunarodna datuma, Svjetskim danom voda i Svjetskim danom meteorologije.
Na fonu teme Svjetskog dana voda „Voda za gradove“, direktorica JP“Vodovod“ – Cetinje, Njegosava Vujanović je prisutnima dala par informacija o problemima i budućim rješenjima u vodosnabdijevanju Cetinja.
Category:Aktuelnosti