Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

24.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 21Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
14. Jun 2011.
Okrugli sto u Kotoru

U okviru IPA - prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora, 2.6.2011. u Kotoru je održan okrugli sto "Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju".

Sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskog hidrografskog instituta, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, predstavnici Lučkih kapetanija, Uprave Pomorske Sigurnosti, Ministarstva obrane, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencije za zaštitu životne sredine, Porto Montenegra, Morskog dobra, lokalne turističke organizacije Kotora, Monte Marine Yahting kao i predstavnik Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora.

Na okruglom stolu se razgovaralo o brojnim temama: regulisanje pitanja osiguranja i razmjenjivanje informacija o sumnjivim jahtama između dvije države, regulisanje otpadnih voda u marinama i teritorijalnim vodama, pranje brodova i jahti u lukama, problem neprilagođene brzine, zaštita domaćih ribara u obavljanju svoje djelatnosti, spašavanje na moru, definisanje zabrane ispuštanja odpadnih voda i smeća u našim vodama tako što bi nautičari trebali da imaju dokaz da su istovarili otpadne vode i smeće na dozvoljenim lokacijama. Sve korisne informacije za nautičare, turističke informacije o regiji, kao i važne podatke i opis sa dozvoljenim i nedozvoljenim radnjama trebalo bi da budu sastavni dio Nautičkog vodiča i tematskih nautičkih ruta, koje su predvidjene projektom.
Category:Aktuelnosti