Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

22.11.2017. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 8
ROZAJE: 3
KOLASIN: 1
> Cijeli spisak

21.11.2017.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 17Bar: 17Ulcinj: 16Budva: 16Herceg Novi: 15

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
8. Oct 2011.
RA VI - Regionalna konferencija

Na XV Sjednici zemalja članica Svjetske meteorološke organizacije (SMO) Regionalne Asocijacije VI -Evropa, kojoj pripada i Crna Gora, članice su pozvane da rade na procjeni socio-ekonomskih benefita vremena, klime i vode, u cilju što boljeg prikazivanja značaja informacija koje pružaju nacionalne Hidrometeorološke službe društvu i različitim ekonomskim sektorima.

Kao nastavak ove preporuke SMO je u saradnji sa Meteorološkim zavodom Švajcarske i Vladom Švajcarske, organizovala Regionalnu Konferenciju o socio-ekonomskim benefitima vremena, klime i vode (Lucern, 3-4 oktobar 2011.).
Konferencija je imala za cilj da promoviše i stimuliše sprovođenje socio-ekonomskih procjena i studija u zemljama članicama Regionalne asocijacije VI, predstavi rezultate sprovedenih studija i da pregled metodologija za sprovođenje socio-ekonomskih istraživanja. Očekuje se da Konferencija obezbijedi esencijalne materijale za razvoj regionalnih smjernica za socio-ekonomske procjene, u cilju izgradnje kapaciteta Nacionalnih hidro-meteoroloških službi u Regionu, za sprovođenje ovakvih analiza i studija.
Uslijed značaja ove teme Konferencija je okupila direktore i visoke eksperte zemalja članica Regionalne Asocijacije VI.
Category:Aktuelnosti