Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 22Petrovac: 21Ulcinj: 20Herceg Novi: 17

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
24. Sep 2013.
XVI sesija RA VI & RECO

U Helsinkiju, Finskoj je u periodu od 11. do 17. septembra 2013.godine, održana XVI sesija Regionalne asocijacije VI (Evropa), Svjetske meteorološke organizacije.

XVI sesiji RA VI prisustvovali su stalni predstavnici u SMO-u, direktori 50 nacionalnih hidrometeoroloških službi Evrope.


Kao predhodnica RA VI Sesiji, održana je Regionalna konferencija o izazovima i mogućnostima evropskih nacionalnih hidrometeoroloških službi (RECO). Osnovna tema konferencija je bio pregled problema sa kojima se suočavaju hidrometeorološke službe, kao i razmjena iskustava u rješavanju glavnih izazova vezanih za sve većim zahtjevima za informacijama o stanju vremena, klime i voda u svim vitalnim socio-ekonomskim sektorima. Konferencija je dala listu top prioriteta i izazova za XVI Konferenciju RA VI WMO-a, a koja će poslužiti kao vodič u planiranju regionalnih aktivnosti u sledećem intersesijskom periodu 2016-2019.


Tokom Konferencije izvršeno je i biranje novog predsjednika regionalne asocijacije VI (Evropa) i ponovno je izabran i jedini kandidat na tu funkciju, dosadašnji predsjednik RA VI, gospodin Ivan Čačić, PR Hrvatske u SMO.


Predstavnici Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju na RECO konferenciji i dijelu XVI Sesije RA VI, bili su v.d. direktora-Luka Mitrović i načelnica odjelenja za informisanje i međunarodnu saradnju - Ivana Pavićević Adžić.


Dokumenti koji su se razmatrali tokom konferencija dostupni su na: http://ravi-16.wmo.int/.
Category:Aktuelnosti