Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

31.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 21Herceg Novi: 20Budva: 20Ulcinj: 19

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
10. Jun 2017.
Delegacija ZHMS u Republici Koreji

Nakon trećeg održaog sastanka 06. aprila 2017. godine kada je ambasador Republike Koreje njegova ekselencija YOO Dae Jong sa otpravnikom poslova gospodinom Park Kichang uručio dva modula softvera CARIS: za izradu elektronskih navigacijskih karata (ENC) – S-57 composer i za izradu pomorskih papirnih karata-Paper chart composer sa jednogodišnjim održavanjem vrijednosti 20.000 eura, zaključeno je da će se saradnja na polju hidrografije nastaviti i unaprijediti.

Na poziv Ambasade Republike Koreje u Beogradu, predstavnici Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, direktor Zavoda mr Luka Mitrović i kapetan korvete Branislav Gloginja, hidrograf, su u vremenu od 29. maja do 02. juna 2017. godine bili u posjeti Republici Koreji.

Tokom petodnevne posjete održani su sastanci sa generalnim direktorom Biroa za međunarodne pravne poslove Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje, gospodinom Chull-joo Park, ambasadorom za Geografska imena pri Sjeveroistočnoj azijskoj fondaciji gospodinom Euy-sang Yoo, kao i sa direktorom Korejske meteorološke administracije (KMA), gospodinom Jae-Cheol Nam.

Glavni cilj posjete je bio unapređenje razvoja hidrografske službe u Crnoj Gori i tom prilikom je 31. maja potpisan Memorandum o razumijevanju (MOU) između Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Korejske hidrografske i okeanografske agencije (KOHA) koji su potpisali direktor Zavoda gospodin Luka Mitrović i direktor KHOA gospodin Dong-jae Lee. Tom prilikom, dogovoreno je i školovanje za jednu osobu iz Crne Gore za hidrografa B kategorije prema IHO-FIG-ICA standardima u 2018. godini o trošku Republike Koreje.

Osim potpisanog MOU sa KHOA, na sastanku sa direktorom Korejske meteorološke administracije (KMA), ponuđeno i školovanje za jednog meteorologa iz Crne Gore na postdiplomskim studijama u 2018. godini, takođe o trošku Republike Koreje.


Category:Aktuelnosti