Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
28. Mar 2018.
Učenici u posjeti ZHMS

Učenici Osnovne škole ,,Božidar Vuković Podgoričanin'' i njihovi nastavnici, Jelena Svrkota i Nada Milašinović, posjetili su Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS). Posjeta je organizovana kao priprema za takmičenje u sklopu istraživačkog programa za djecu First Lego League (FLL).

FLL je program robotike namijenjen djeci uzrasta od 9 do 16 godina koji je osmišljen tako da podstakne interesovanje mladih naraštaja za nauku i tehnologiju i nauči ih važnim i korisnim vještinama. U okviru takmičenja, učenici su pripremili projekat na temu „Hydro Dynamics“ ( „Voda je živa“), čiji je primarni cilj očuvanje vode kao dragocjenog prirodnog bogatstva i njeno racionalno korišćenje.
Tokom ove posjete učenici su imali priliku da predstave ideju njihovog projekta relevantnim predstavnicima ZHMS-a od kojih su dobili sugestije i pohvale.


Nakon prezentacije projekta, učenici su posjetili i laboratoriju za ispitivanje kvaliteta voda i vazduha, gdje su se bliže mogli upoznati sa načinom rada laboratorije.
Ispred Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju učenike su primili:
- Luka Mitrović, direktor
- Biljana Kilibarda, pomoćnica direktora, Sektor za hidrologiju i Sektor za kvalitet voda i vazduha
- Pavle Đurasković, načelnik Odsjeka za kvalitet vazduha
- Aleksandar Kojović, Odsjek za kvalitet vazduha,
- Rešad Šabotic, Odsjek za kvalitet vazduha
Category:Aktuelnosti