Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 22Petrovac: 21Ulcinj: 20Herceg Novi: 17

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
7. Nov 2018.
Odrzana zavrsna prezentacija projekta „Uspostavljanje sistema upozorenja i prognoze poplava u slivu rijeke Save“

Predstavnik Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju ucestvovao je na zavrsnoj prezentaciji projekta „Uspostavljanje sistema upozorenja i prognoze poplava u slivu rijeke Save“ na kojoj je predstavljena finalna verzija modela za upozorenje i prognozu poplava, koja je razvijena tokom trajanja projekta.

Prezentacija je odrzana 25.oktobra tekuce godine, u Zagrebu, u organizaciji Svjetske banke i Međunarodne komisije za sliv rijeke Save (Savska komisija), sa ciljem sumiranja dosadasnjih rezultata ostvarenih tokom realizacije projekta, kao i identifikovanja nedostataka u cilju definisanja pravaca buduce saradnje.
Aktuelni projekat je pokazao da su postignuti znacajni rezultati, i da je stvorena dobra osnova za zajednicko djelovanje u ovoj oblasti, ali i da ima jos dosta prostora za dodatna unaprijedjenja.
Zavrsnoj prezentaciji su prisusutvovali predstavnici relevantnih institucija u cijoj nadleznosti je upravljanje poplavama, kao i predstavnici hidrometeoroloskih zavoda Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.
Zakljuceno je da je podrska koja je dobijena tokom trajanja projekta doprinijela ostvarivanju efikasnije saradnje na regionalnom nivou, snaznijem uvezivanju hidrometeoroloskih institucija Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije u cilju boljeg upravljanja rizikom od poplava u slivu rijeke Save, ostvarivanja intenzivnije medjusobne komunikacije i poboljsanja raspolozivosti i razmjenjivanja hidroloskih i meteoroloskih podataka.
Category:Aktuelnosti