Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 22Petrovac: 21Ulcinj: 20Herceg Novi: 17

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
14. Dec 2018.
Posjeta predstavnika Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju

Predstavnica Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ), Leonie Reimers, boravila je u radnoj posjeti Crnoj Gori 13.12.2018. godine i tom prilikom posjetila je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

U okviru ove posjete organizovan je obilazak hidrološke stanice na Plavnici. Ova hidrološka stanica predstavlja jednu od stanica koja je unaprijeđena kroz prvu fazu projekta Adaptacija na klimatske promjene u prekograničnom upravljanju rizikom od poplava za Zapadni Balkan (CCAWB) finansiranog od strane Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)). Pored predstavnice BMZ-a terenskom obilasku prisustvovali su i rukovodilac projekta CCAWB Gerrit Bodenbender, njegova saradnica na projektu Biljana Medenica, kao i direktorica GIZ kancelarije za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Brigitte Heuel-Rolf. Predstavnici ZHMS-a održali su kratke prezentacije na terenu o istorijskim podacima same hidrološke stanice kao i o karakteristikama Skadarskog jezera, rijeke Bojane i uzajamne povezanosti Albanije i Crne Gore kada je ovaj region u pitanju. Predstavnicu BMZ-a je između ostalog interesovalo i koji su to problemi i nedostaci sa kojima se susrećemo i koje akcije treba preduzeti po tom pitanju.
Terenskoj posjeti prisustvovali su takođe predstavnici Opštine Golubovci, Dražen Bjelobrković i Predrag Madžarović. Kao predstavnici ZHMS-a učestvovali su Biljana Kilibarda, pomoćnica direktora Sektora za hidrologiju i Sektora za ispitivanje kvaliteta voda i vazduha, Darko Brajušković, pomoćnik direktora Sektora za prognozu vremena i meteorološki monitoring i Sektora za meteorologiju, Darko Novaković, načelnik Odsjeka mreže hidroloških stanica, Ervin Kalač i Danijela Bubanja, samostalni savjetnici III u Odsjeku mreže hidroloških stanica.
Category:Aktuelnosti