Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 22Petrovac: 21Ulcinj: 20Herceg Novi: 17

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
6. Jul 2019.
Zahvalnica ZHMS-u

3.jula 2019.godine na vodoizvorištu „Bolje Sestre“, Regionalni vodovod CG organizovao je poslovni skup, na kome se prigodnim putem zahvalio poslovnim partnerima, na pomoći i podršci koju su pružali tokom 44 godine postojanja Regionalnog vodovoda.

2018.godina je bila posebno izazovna za Regionalni vodovod, s obzirom na blokadu transakcionog računa, koja je trajala od 14.avgusta 2018. pa do 9.maja 2019.godine, krizu koju je Regionalni vodovod prebrodio uz podršku svojih poslovnih partnera. Preko 100 poslovnih partnera Regionalnog vodovoda je obišlo vodozahvat „Bolje Sestre“, najveći vodozahvat izgrađen na Mediteranu od 1975.godine i od 2017.godine jednim od najznačajnijih karstnih izvora na globalnoj UNESCO mapi, upoznavši se sa tehničko-tehnološkom kompleksnošću ovog projekta.
Među zaslužnim poslovnim partnerima, koji su podržali napore Regionalnog vodovoda da u periodu krize obezbijedi maksimalno funkcionisanje svojih kapaciteta, našao se i Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, koji je svojim stručnim kapacitetima podržao jedan od najznačajnijih nacionalnih projekata – Regionalni vodovod. Direktor Regionalnog vododvoda – Goran Jevrić, uručio je Zahvalnicu direktoru ZHMS-a Luki Mitroviću. Inače, Zavod je prva istraživačka mjerenja na izvorištu „Bolje Sestre“, za potrebe regionalnog vodovoda uradio 23.avgusta 2005.godine.


Category:Aktuelnosti