Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

24.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 21Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
19. Oct 2007.
Konferencija direktora HMZ jugoistočne Evrope

U Beogradu je u organizaciji Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije održana sedma neformalna konferencija direktora Hidrometeoroloških zavoda jugoistočne Evrope.

Na konferenciji kojoj su prisustvovali direktori Hidrometeorloških zavoda Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije, Finske i Slovačke, kao i predstavnici Svjetske meterološke organizacije (WMO) prezentovana su dva zajednička projekta:

Sedma ICEED konferencija je podržala implementaciju projekta WB-UN/ISDR-WMO: “Jačanje Hidrometeoroloških servisa u jugoistočnoj Evropi” (Ciljne zemlje: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i Srbija).

WB/WMO Projekat “Razvoj i unaprijeđenje hidrometeorološkog sistema osmatranja, informisanja i prognoze u basenu rijeke Save”. (Ciljne zemlje: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Albanija).

S obzirom da se zemlja predsjedavajuća ICEED Konferencijama mijenja svake godine, za zemlju predsjedavajuću osme Konferencije izabrana je Crna Gora, odnosno Hidrometeorološki zavod Crne Gore.

Category:Aktuelnosti