Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
24. Dec 2008.
Ugovor o saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore

Hidrometeorološki zavod i Crveni krst Crne Gore, potpisali su juče u Podgorici Ugovor o saradnji. Ugovor su potpisali direktor Hidrometeorološkog zavoda, g-din Luka Mitrović i Generalni sekretar Crvenog krsta, g-din Slobodan Kalezić.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore će za potrebe Crvenog krsta Crne Gore obezbjediti naučno zasnovana upozorenja, prognoze i podatke o vremenu i klimi, stanju voda, kvalitetu voda i vazduha u cilju zaštite života i zdravlja ljudi i materijalnih dobara od djelovanja atmosferskih i hidroloških procesa i nepogoda koje dovode do ugrožavanja ljudskih života, pojedinih ljudskih aktivnosti, životne sredine i pojava materijalnih šteta.

Crveni krst Crne Gore će prilikom obezbjeđivanja međunarodnih donacija za svoje programe, koji imaju dodirnih tačaka sa meteorologijom, hidrologijom i zaštitom životne sredine, zastupati i interese Hidrometeorološkog zavoda na planu stručnih i istraživačkih projekata u ovim oblastima.

Stručno-tehnička saradnja Hidrometeorološkog zavoda i Crvenog krsta će se prema ovom Ugovoru realizovati na obostranu korist i uz maksimalno angažovanje svih raspoloživih resursa obje ugovorene strane, uvažavajući principe jednakosti i obostranog interesa.
Category:Aktuelnosti