Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

24.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 21Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
26. Feb 2010.
Posjeta Hrvatskom hidrografskom institutu

Direktor Hidrometeoriološkog zavoda Crne Gore, sa saradnicima posjetio je od 21. do 23. februara Hrvatski hidrografski institut u Splitu

Tom prilikom potpisan je Ugovor o saradnji, kojim su definisane obaveze ove dvije institucije.
Zajednička saradnja doprinijeće poboljšanju odnosa i razmjene informacija, podataka, publikacija i td. u oblasti hidrografije, okeanografije, nautičke kartografije, bezbjednosti plovidbe i zaštite životne sredine. Takođe su definisane obaveze na realizaciji projekata prekogranične saradnje i njihovo kandidovanje prema fondovima Evropske komisije i drugim potencijalnim donatorima. Tokom trodnevne posjete delegacija Hidrometeorološkog zavoda je imala priliku da se upozna sa dostignućima u razvoju Hrvatskog Hidrografskog instituta i njihovim projektima, kadrovskom i tehničkom opremljenošću. Tokom razgovora sa direktorom Hrvatskog Hidrografskog instituta i njegovim saradnicima, postignut je dogovor o dostupnosti baze podataka bivšeg Hidrografskog instituta jugoslovenske ratne mornarice, koje se odnose na akvatoriju Crnogorskog dijela Jadranskog mora. Takođe je dogovoreno da u poslovima premjera i kartiranja Hrvatskog Hidrografskog instituta, povremeno učestvuju inžinjeri iz sektora za hidrografiju Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.
Tokom boravka u Splitu, delegacija je posjetila Pomorski meteorološki centar Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske. Postignut je dogovor o razmjeni informacija o stanju vremena, morskih talasa, klime i prognoze vremena za pomorce.
Category:Aktuelnosti