Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

24.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 21Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
13. Apr 2010.
Sajam ekologije

U prestonici crnogorskog turizma, Budvi, u periodu od 21-23. aprila 2010. godine, će se održati 16. Sajam ekologije.

Sajam ekologije u Budvi će pored izlagačkog dijela biti propraćen bogatim kulturno-umjetničkim programom, a stručna predavanja biće organizovana u neposrednoj blizini samog izlagačkog prostora. Po šesnaesti put za redom, Sajam ekologije okuplja izlagače, predavače, izvođače, učesnike svih uzrasta iz cijele Crne Gore i šire, u vremenu kada se budi eko-svijest, a suživot s prirodom teži približiti većem broju ljudi.

S obzirom da smo kao prestižna institucija od vitalnog državnog značaja opredijeljeni za razmjenu ideja i praktičnih primjena tehnika i tehnologija, a imajući u vidu aktuelne svjetske trendove organizujemo prvog dana sajma, 21. aprila, sljedeća predavanja u okviru tematske cjeline „Uticaj prirodnih hazarda i klimatskih promjena na ekosistem Skadarskog jezera“:

• Sistem ranog upozorenja i poplave u regionu Skadarskog jezera i delte rijeke Bojane, predavač: Mirjana Ivanov, rukovodilac Sektora za primijenjenu meteorologiju;
• Modifikacija vremena i klimatske promjene, predavač: prof.dr. Mlađan Ćurić, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut za meteorologiju,
• Uticaj poplava na mikrobiološki i fizičko-hemijski kvalitet vode Skadarskog jezera, predavač: Pavle Đurašković, rukovodilac Sektora za životnu sredinu.
Kroz aktivnosti na sajmu, koje će biti medijski propraćene, javnost Crne Gore će se upoznati sa aktuelnom situacijom u oblasti zaštite životne sredine.
Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete na Sajmu ekologije u Budvi.

Program manifestacije
Category:Aktuelnosti