Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Edukativna predstava “Zelena gora”

Datum: 05.04.2022.


Juče je potpisan Ugovor o sprovođenju projekta edukativne predstave za djecu pod nazivom „Zelena gora“ koju će realizovati „Teatar mladih” u koprodukciji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković" iz Kotora.

Ugovor je potpisan sa direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom i direktorima Agencije za zaštitu životne sredine, Eko fonda, Nacionalnih parkova, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Prirodnjačkog muzeja, Milanom Gazdićem, Draškom Boljevićem, Aleksandrom Bulatovićem, Dušicom Brnović i Natalijom Čađenović. Ispred Teatra mladih ugovor je potpisala Branka Femić Šćekić, a ispred KC „Nikola Đurković”, direktor Vladimir Bujišić.

Predstava „Zelena gora” ima za cilj da kroz kreativan i emotivan način, probudi kod najmlađe populacije svijest o značaju očuvanja životne sredine, ali i da ih istovremeno edukuje o djelima i navikama,  kojima se doprinosi zaštiti prirode i živog svijeta oko nas.

Premijera predstave planirana je za 5. jun, Svjetski dan zaštite životne sredine i održaće se u Kotoru. Pozorišnu ekipu čine crnogorski dramski umjetnici, dokazani u svom radu.  Nakon Kotora, predstava će se odigrati u svim gradovima u Crnoj Gori.

                                                         

 
08
Maj 2023.
20-ti neformalni sastanak direktora hidrometeoroloških službi jugo-istočne Evrope (ICSEED), održao se u periodu 3-4.maj 2023. u Sloveniji, Brdo pri Kranju. Domaćin skupa je bila Agencija za životnu sredinu – ARSO, u saradnji sa SMO.
Danas ( utorak) 25.4.2023.godine, sredinom dana područje Podgorice (posebno centralni i sjeverni dio sa zapada prema istoku) bilo je zahvaćeno grmljavinsko-gradonosnim (Cb) oblakom koji je uslovio kišu pljuskovitog karaktera, sugradicu(kiša i grad zajedno) i grad veličine lješnjika i oraha.
U Sarajevu je u periodu 18-19.april 2023.godine, održan EUMETSAT informacioni dan u organizaciji EUMETSAT-a i Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197