Zavod za hidrometeorologiju i seizmologijuZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Edukativna predstava “Zelena gora”

Datum: 05.04.2022.


Juče je potpisan Ugovor o sprovođenju projekta edukativne predstave za djecu pod nazivom „Zelena gora“ koju će realizovati „Teatar mladih” u koprodukciji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković" iz Kotora.

Ugovor je potpisan sa direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom i direktorima Agencije za zaštitu životne sredine, Eko fonda, Nacionalnih parkova, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Prirodnjačkog muzeja, Milanom Gazdićem, Draškom Boljevićem, Aleksandrom Bulatovićem, Dušicom Brnović i Natalijom Čađenović. Ispred Teatra mladih ugovor je potpisala Branka Femić Šćekić, a ispred KC „Nikola Đurković”, direktor Vladimir Bujišić.

Predstava „Zelena gora” ima za cilj da kroz kreativan i emotivan način, probudi kod najmlađe populacije svijest o značaju očuvanja životne sredine, ali i da ih istovremeno edukuje o djelima i navikama,  kojima se doprinosi zaštiti prirode i živog svijeta oko nas.

Premijera predstave planirana je za 5. jun, Svjetski dan zaštite životne sredine i održaće se u Kotoru. Pozorišnu ekipu čine crnogorski dramski umjetnici, dokazani u svom radu.  Nakon Kotora, predstava će se odigrati u svim gradovima u Crnoj Gori.

                                                         

 
Petnaesti sastanak zemalja članica (COP15) Konvencije Ujedinjenih nacija za borbu protiv dezertifikacije (UNCCD), održava se u Abidžanu, Obala Slonovače, od 9. do 20. maja 2022.godine na temu „Zemlja. Život. Nasleđe: Od oskudice do prosperiteta”.
Zemljotres koji se dogodio 15. aprila 1979. godine (06h 19m GMT) sa magnitudom 7.0 jedinica Rihterove skale, izazvao je katastrofalna razaranja sa intenzitetom od IX stepeni Merkalijeve skale na cijelom crnogorskom primorju, na dužini od preko 100 km. Epicentar zemljotresa se nalazio u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 km od obale.
Juče je potpisan Ugovor o sprovođenju projekta edukativne predstave za djecu pod nazivom „Zelena gora“ koju će realizovati „Teatar mladih” u koprodukciji sa JU Kulturnim centrom „Nikola Đurković" iz Kotora.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197