Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Press konferencija FORS-ZHMS

Datum: 24.11.2022.


Danas je održana press konferencija FORS Montenegro i ZHMS CG, povodom uručivanja vrijedne opreme Zavodu, u okviru projekta "Nepogode ne poznaju granice 2".

Projekat „Nepogode ne poznaju granice 2“,  koji u Crnoj Gori sprovodi FORS Montenegro, finansiran je od strane Evropske unije u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020. Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Crne Gore, dok ga kofinansira Ministarstvo javne uprave. Projekat se na albanskoj strani realizuje sa prefekturom Skadar.

Na press konferenciji govorili su:  Veselin Šturanović - izvršni direktor FORS Montenegro, Dušica Brnović -direktorica ZHMS CG, Melanie Bride -predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Bojan Vujović - v.d. generalnog direktora Direktorara za evropske fondove/Zamjenik Nacionalnog IPA koordinatora u Ministarstvu evropskih poslova.

Press release novembar 2022. FORS.pdf

Press konferencija FORS Dusica Brnovic.pdf

Predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori - Melanie Bride.pdf

                           

 

 

 
Danas je održana press konferencija FORS Montenegro i ZHMS CG, povodom uručivanja vrijedne opreme Zavodu, u okviru projekta "Nepogode ne poznaju granice 2".
18
Nov 2022.
Zbog očekivane prognostičke situacije, ciklonska aktivnost sa rizikom od obline kiše, olujno vremenskih nepogoda i jakog južnog vjetra, ZHMS u koordinaciji sa nacionalnim meteorološkim službama u Centralno Mediteranskoj Grupi u okviru EUMENET-a, u skladu sa procedurom, izvršio je imenovanje ciklona pod službenim nazivom "FOBOS" i izdao je upozorenje putem jedinstvene koordinacione forme, obavijestio je sedište EUMENET-a, kako to procedura predviđa. Takođe, izdata je Vanredna meteorološka informacija -Upozorenje za Crnu Goru - https://bit.ly/3UN8vyH
14
Nov 2022.
Upravni odbor projekta SEE FFGS (upravljanje bujičnim poplavama u jugo-istočnoj Evropi), održao se u Antaliji, Turskoj, u periodu 10-11. novembar 2022.godine. Sastanku su prisustvovale delegacije zemalja, koje participiraju u projektu, Albanija, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Rumunija, Srbija i Crna Gora. Sastanak upravnog odbora SEE FFGS organizovan je od stane Svjetske meteorološke organizacije i Turskog meteorološkog zavoda, kao domaćina.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197