Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Aktuelnosti

Obilježavanje svjetskog dana meteorologije

Datum: 23.03.2023.


Svjetski dan meteorologije 2023. predstavnici Zavoda obilježili su sa onima na kojima svijet ostaje.

Obilježavanje ovog značajnog datuma se nije bez razloga odigralo u vrtiću i osnovnoj školi, jer smo sigurni da se između djece koju smo danas posjetili i pričali im  o meteorologiji i meteorolozima, njihovoj važnosti u obezbjeđivanju obavljanja svkodnevnih aktivnosti, nalaze budući meteorolozi, fizičari, matematičari, inžinjeri…..Upravo će neki od njih prognozirati vrijeme i vremenske nepogode, a danas smo se i uvjerili da su djeca veoma zainteresovani za meteorologiju i meteorološke procese.  

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu upravi i učiteljima vrtića „Lane“ i osnovne škole „Oktoih“ (odjeljenje II-3),  ali najviše zahvalnosti upućujemo djeci koja su učinila ovaj dan posebnim, ljepšim, sunčanijim i nasmijanijim!

                            

                                                               Vrtić "LANE" i predivni mali drugari                                                                          Najslađi poklon za čika Branka

                                 

                                                                                     Osnovna škola "Oktoih" - odjeljenje II3, razredna Jasna Radović                                        
08
Maj 2023.
20-ti neformalni sastanak direktora hidrometeoroloških službi jugo-istočne Evrope (ICSEED), održao se u periodu 3-4.maj 2023. u Sloveniji, Brdo pri Kranju. Domaćin skupa je bila Agencija za životnu sredinu – ARSO, u saradnji sa SMO.
Danas ( utorak) 25.4.2023.godine, sredinom dana područje Podgorice (posebno centralni i sjeverni dio sa zapada prema istoku) bilo je zahvaćeno grmljavinsko-gradonosnim (Cb) oblakom koji je uslovio kišu pljuskovitog karaktera, sugradicu(kiša i grad zajedno) i grad veličine lješnjika i oraha.
U Sarajevu je u periodu 18-19.april 2023.godine, održan EUMETSAT informacioni dan u organizaciji EUMETSAT-a i Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197