Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

HMZ Crne Gore :: Hidrografija

AktuelnostiPublikacije

Interactive

Kontakt Forum
Hidrografija
13. May 2017.
U periodu od 24. do 28. aprila 2017. godine delegacija Crne Gore koju su činili direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju , Luka Mitrović, šef delegacije i kapetan korvete Branislav Gloginja, hidrograf, član delegacije, učestvovala je na XIX Konferenciji Međunarodne hidrografske organizacije u Monaku.
Category:Aktuelnosti   |   Details
3. May 2017.
U postupku po ponovnom javnom pozivu za prikupljanje ponuda za prodaju plovnog sredstva - hidrografske barkase koju koristi Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju donijeta je ODLUKA
Category:Aktuelnosti   |   Details
24. Apr 2017.
Po ponovnom javnom pozivu za prikupljanje ponuda za prodaju plovnog sredstva - hidrografske barkase "BH-12", koju koristi Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, objavljenom dana 5.4.2017. godine, u dnevnom listu "Pobjeda" i na web adresi Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (www.meteo.co.me) utvrđena je rang lista za izbor najpovoljnije ponude
Category:Aktuelnosti   |   Details
7. Apr 2017.
Dana 06. aprila 2017. godine u prostorijama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju održan je prijem i sastanak predstavnika ambasade Južne Koreje i ZHMS-a u cilju unapređenja saradnje dvije zemlje na polju hidrografije.
Category:Aktuelnosti   |   Details
1. Dec 2015.
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore u saradnji sa Porto Montenegrom, koji će istovremeno biti i domaćin događaja, organizuje dvodnevnu prezentaciju mogućnosti multibima SeaBat T20-P Teledyne Reson, koju će izvoditi predstavnici Teledyne Reson-a.
Category:Aktuelnosti   |   Details
1. Sep 2015.
Zaposleni u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju, pored redovnih aktivnosti, unapređuju vlastita znanja i iskustva kroz razne obuke, koje se održavaju u zemlji i inostranstvu. Pohađanjem ovih obuka, predstavnici Zavoda stiču nova iskustva i priznanja i time značajno unapređuju kapacitete Zavoda.

Category:Aktuelnosti   |   Details
26. Aug 2015.
Kapetan Leonidas Tsiantoulas, vojni ataše Grčke u Crnoj Gori i direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Luka Mitrović, potpisali su Sporazum o razumijevanju vezano za saradnju između Vojnog hidrografskog instituta Grčke i ZHMS-a. Sporazum je potpisan u Kotoru, 25.avgusta 2015., na brodu Vojnopomorske akademije Ratne mornarice Grčke "Ikaria", koji je u okviru ljetnjeg trening krstarenja boravio u luci Kotor.

Category:Aktuelnosti   |   Details
23. Jun 2014.
Na prijedlog Međunarodne hidrografske organizacije (IHO) iz 2005. godine, na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija, donošenjem rezolucije A/60/30, prihvaćeno je da se 21. jun svake godine obilježava kao Svjetski dan hidrografije (WHD).
Category:Aktuelnosti   |   Details
2. Apr 2014.
U okviru 23. Sajma turizma (Budva, 3-5 april 2014.), Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju organizuje prezentaciju pomorskih karata i nautičkih publikacija, iz svog izdavalaštva, koje su u službi razvoja nautičkog turizma i unapređenja sigurnosti na moru.

Prezentacija će se održati 4. aprila 2014.godine u periodu 13:00 – 14:00h, u Press Sali Jadranskog sajma.

Tema prezentacije: „Pomorske karte i nautičke publikacije u službi unapređenja sigurnosti plovidbe i razvoja nautičkog turizma na crnogorskom primorju“.

Prezenteri: mr Dušan Slavnić i mr Radovan Kandić.
Category:Aktuelnosti   |   Details
28. Mar 2014.
Prvo izdanje peljara – nautičkog vodiča za crnogorsko primorje, u izdanju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, koje je štampano na crnogorskom i engleskom jeziku, može se kupiti na sledećim mjestima:

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
IV proleterske br.19,
PODGORICA
Tel. 020 655 548

Pomorski centar Bar
Madžarica bb,
BAR
Tel. 030 302 944

Zgrada stare opštine u Tivtu
Luke Tomanovića bb, Kancelarija 52
TIVAT
Tel. 032 686 120
Category:Aktuelnosti   |   Details
22. Jan 2014.
Crna Gora je putem Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, 3. decembra 2013. godine ostvarila punopravno članstvo u Međunarodnoj hidrografskoj organizaciji (IHO).
Category:Aktuelnosti   |   Details
14. Nov 2013.
Direktor PRIMAR-a, kao zastupnik Hidrografske službe Norveške, Hans Christoffer Lauritzen i direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Luka Mitrović, potpisali su Ugovor o saradnji ove dvije institucije, u oblasti hidrografije.
Category:Aktuelnosti   |   Details
30. Sep 2013.
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u proteklih pola godine radio na sakupljanju i oblikovanju materijala za izradu peljara / nautičkog vodiča za crnogorsko primorje, prvog dokumenta ovog tipa koji je izrađen na izmjerenim i obrađenim podacima crnogorskog akvatorijuma.

Promocija prvog izdanja peljara, održaće se 2.oktobra 2013. godine u Yacht Club-u, Porto Montenegro, sa početkom u 11h.
Category:Aktuelnosti   |   Details
25. Jul 2013.
Crna Gora je putem Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju/Sektor za hidrografiju i okeanografiju ostvarila mogućnost članstva u Međunarodnoj hidrografskoj organizaciji (International Hydrographic Organization – IHO), obezbijeđivanjem 2/3 glasova zemalja članica IHO, dok se oficijelno prihvatanje Crne Gore kao puno-pravne članice IHO, trenutno nalazi u skupštinskoj proceduri.
Category:Aktuelnosti   |   Details
29. Sep 2012.
Stručnjaci Hrvatskog hidrografskog instituta iz Splita i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju iz Podgorice ukrcani na istraživački brod "HIDRA", su u okviru IPA projekta "Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju" izmjerili novu najveću dubinu Bokokotorskog zaliva.
Category:Aktuelnosti   |   Details
9. May 2012.
U Monaku je u periodu 23-27.aprila 2012. održana XVIII Međunarodna hidrografska konferencija.
Category:Aktuelnosti   |   Details
11. Jul 2011.
U okviru IPA - prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora pod nazivom „Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju" u Dubrovniku je 6.7.2011. održan Okrugli sto o potencijalima prekogranične saradnje i povećanju nivoa kvaliteta usluga i sigurnosti nautičkog turizma
Category:Aktuelnosti   |   Details
14. Jun 2011.
U okviru IPA - prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora, 2.6.2011. u Kotoru je održan okrugli sto "Zajednička promocija i unapređenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju".
Category:Aktuelnosti   |   Details
21. Apr 2011.
U okviru šestog Sajma vode ( 20 – 22. April 2011., Jadranski sajam Budva), Hidrometeorološki zavod Crne Gore je organizovao prezentaciju „Nautičke karte akvatorije Crne Gore
Category:Aktuelnosti   |   Details
4. Mar 2011.
Jedan od prvih pet odobrenih projekata iz IPA prekograničnog programa Hrvatska - Crna Gora je projekt Hrvatskog hidrografskog instituta i Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore
Category:Aktuelnosti   |   Details
24. May 2010.
Sektor za hidrografiju i okeanografiju (SHO) Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, je 20.5.,povodom završetka obnove svog najvećeg plovila, hidrografske barkase BH-12, organizovao promotivnu vožnju za predstavnike medija i pomorske privrede.
Category:Aktuelnosti   |   Details
26. Feb 2010.
Direktor Hidrometeoriološkog zavoda Crne Gore, sa saradnicima posjetio je od 21. do 23. februara Hrvatski hidrografski institut u Splitu
Category:Aktuelnosti   |   Details
14. Jun 2006.
Hidrometeorološki zavod Crne Gore i NVO FONDAS su bili organizatori Okruglog stola koji se bavio problematikom zakonskog uređenja meteorološke i hidrološke djelatnosti. Pokrovitelj Okruglog stola, komparativne analize zakonskih rešenja u okruženju koje je predstavljeno tokom diskusije na Okruglom stolu, kao i štampanja i publikovanja odgovarajućeg materijala bio je Norveški direktorat za vodu i energiju (NVE-Norwegian Water Resources and Energy Directorate).
Category:Publikacije   |   Details
24. Dec 2004.
Za razliku od najvećeg broja branitelja potapanja Tare, Hidrometeorološki zavod Crne Gore je koristio dostignuća nauke i tehnike, odnosno prednosti numeričkog modeliranja.
Category:Publikacije   |   Details