Author Topic: Zanimljivi Linkovi  (Read 67208 times)

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
Re: Zanimljivi Linkovi
« Reply #25 on: October 28, 2010, 19:25:49 »
Obninsk je bio grad od 60-70 hiljada ljudi, mahom stručnjaka iz različitih prirodnih nauka i njihovih porodica.
Na desetine laboratorija, arhiva i ko zna čega još bilo je u tom gradu.
Pomalo zastrašujuće su djelovali desetinama, možda i stotinama metara dugi, prilično mračni hodnici, željezna vrata i potom često ogromne, ali neobičn niske prostorije u kojim su skladišteni podaci, vršena istraživanja... Sama laboratorija za oblake je spolja izgledala kao ogromna cirkuska šatra, ali od metala. Unutra je bio neki kazan poput onih za pečenje rakije, ali nemjerljivo većim dimenzija. Možda u prečniku deset, a visine barem 30 metara. Plafon, odnosno krov, je bio još barem trideset metara viši. Ostale su mi u sjećanju cijevi koje su u kazan stizale sa raznih strana, ventili, i barem dvadesetak prostorija oko kazana a sve 3x3 metra. Istraživanja u toj laboratoriji su bila prekinuta par godina prije naše posjete, pa nismo previše ni moli saznati o samom projektu.
Po podu je bilo barem desetak cm vode, a da li kao posledica eksperimenata ili zbog prokišnjavanja krova nisam baš siguran.

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #26 on: October 28, 2010, 19:26:54 »
jeeeeeeeeeeeeeeeeea, DUDE, THAT WAS SICK..  holy shit..
Najjače je kad na kraju videa proleti pored one okuke... to može samo Loic Jean-Albert.
Evo najjači od njega

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #27 on: October 28, 2010, 19:41:28 »
E ne bih se ovim sportom bavio, sile nema!

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #28 on: October 28, 2010, 19:43:40 »
Hahaha.
Ehtelion ce uzivati u ovom spotu, mada ga je sigurno vec gledao..

Offline sanjin

• Sr. Member
« Reply #29 on: October 28, 2010, 19:57:29 »
Obninsk je bio grad od 60-70 hiljada ljudi, mahom stručnjaka iz različitih prirodnih nauka i njihovih porodica.
Na desetine laboratorija, arhiva i ko zna čega još bilo je u tom gradu.
Pomalo zastrašujuće su djelovali desetinama, možda i stotinama metara dugi, prilično mračni hodnici, željezna vrata i potom često ogromne, ali neobičn niske prostorije u kojim su skladišteni podaci, vršena istraživanja... Sama laboratorija za oblake je spolja izgledala kao ogromna cirkuska šatra, ali od metala. Unutra je bio neki kazan poput onih za pečenje rakije, ali nemjerljivo većim dimenzija. Možda u prečniku deset, a visine barem 30 metara. Plafon, odnosno krov, je bio još barem trideset metara viši. Ostale su mi u sjećanju cijevi koje su u kazan stizale sa raznih strana, ventili, i barem dvadesetak prostorija oko kazana a sve 3x3 metra. Istraživanja u toj laboratoriji su bila prekinuta par godina prije naše posjete, pa nismo previše ni moli saznati o samom projektu.
Po podu je bilo barem desetak cm vode, a da li kao posledica eksperimenata ili zbog prokišnjavanja krova nisam baš siguran.

:109:

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #33 on: October 28, 2010, 20:15:06 »
Najjače je kad na kraju videa proleti pored one okuke... to može samo Loic Jean-Albert.
Evo najjači od njega

na ovom videu narator je cuveni Warren Miller, koji ima iskustvo od 50 godina snimanja filmova o skijanju i snowboardu ali se uvjek nadje mjesto za neke cudne i nove sportove.  

Ove je gornji limit extremnog, minimalizam u koriscenju opreme i puno puno hrabrosti. ovi ljudi su utripovali da su ptice. Ali kao u svakom sportu, kada to izvodi najbolji na planeti sve izgleda savrseno jednostavno i tecno. "but it takes blood and guts to be cool" that way :) Mislim da se ne bih bavio ovim sportom.
Mene fascinira PARKOUR, ne toliko smrtan koliko base jumping ali su lomovi nogu, roku i svega ostalog sto se polomiti moze dosta cesti.

a ovim bih mogao da se bavim, laganica:)

Offline sanjin

• Sr. Member
« Reply #34 on: October 28, 2010, 20:17:33 »
Evo najjači od njega

na ovom videu narator je cuveni Warren Miller, koji ima iskustvo od 50 godina snimanja filmova o skijanju i snowboardu ali se uvjek nadje mjesto za neke cudne i nove sportove.  

Ove je gornji limit extremnog, minimalizam u koriscenju opreme i puno puno hrabrosti. ovi ljudi su utripovali da su ptice. Ali kao u svakom sportu, kada to izvodi najbolji na planeti sve izgleda savrseno jednostavno i tecno. "but it takes blood and guts to be cool" that way :) Mislim da se ne bih bavio ovim sportom.
Mene fascinira PARKOUR, ne toliko smrtan koliko base jumping ali su lomovi nogu, roku i svega ostalog sto se polomiti moze dosta cesti.

a ovim bih mogao da se bavim, laganica:)

Ада,чуш....мачији кашаљ....

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #35 on: October 28, 2010, 20:23:45 »
Da, sjajno je zaista. Mada bih volio da vidim kako to izgleda kada se ne montira, nego sirovi snimak, ipak kad se scene ovako "primaknu" jedna drugoj onda to izgleda kao da je macka u pitanju i penje se i skace po zidovima.. U sustini ne toliko intelegentan sport  :78:, vise mi se svidja Wingsuit.  :109: , mada jeste totalno ekstreman.. i usudjuju se samo najiskusniji padobranci..

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #36 on: October 28, 2010, 20:30:57 »
Ih, brate, dobar ti ovaj sajt. http://www.vostok.rs
Pravi patriotski .(patriotizam potiče iz punog stomaka)
Rekao bi čovjek eto ih tenkovi na granicu, uzmi pušku i pucaj na sve sto mrda  :107:  :120: .
Jbt, kao da je 92 god..

Sanjin, ne zamjeri, nemam nista protiv tvoga ukusa, ali ja kad bih par dana pratio taj sajt, izumrle bi mi skroz nervne ćelije..
Oprez, nervne ćelije se ne obnavljaju!!

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #37 on: October 28, 2010, 20:36:22 »
&feature=related

a mislio sam na ovo da je laganica. A PARKOUR ne bih mogao, treba bolja koordinacija no sto je ja imam:) Svaki sport trazi svoju inteligenciju, sposobnost da perciparas okruzenje i reagujes. Mislim da se Dejo ne bi snasao ma koliki genije bio u fudbalu:)

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #38 on: October 28, 2010, 20:36:40 »
Ali kao u svakom sportu, kada to izvodi najbolji na planeti sve izgleda savrseno jednostavno i tecno. "but it takes blood and guts to be cool" that way :)

Najljepša rečenica na forumu odavno!

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #39 on: October 28, 2010, 20:44:49 »
hahaha, thank you   :101:

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #40 on: October 28, 2010, 21:20:07 »

Offline sanjin

• Sr. Member
« Reply #41 on: October 28, 2010, 21:26:25 »
Rekao bi čovjek eto ih tenkovi na granicu, uzmi pušku i pucaj na sve sto mrda  :107:  :120: .
Jbt, kao da je 92 god..

Sanjin, ne zamjeri, nemam nista protiv tvoga ukusa, ali ja kad bih par dana pratio taj sajt, izumrle bi mi skroz nervne ćelije..
Nije '92 nego jos gore    :107: ...... AKo ti se sajt ne svidja niko te ne sili da ga gledas......  :106:
Sto se tice nervnih celija,poslednja istrazivanja pokazuju da se one ipak obnavljaju;stoga,nemoj se ti sjekirati  :122:

Offline vanja

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
  • 🔵⚪💙⚪🔵
« Reply #42 on: October 28, 2010, 22:21:19 »
oni sto lete su kao one vjeverice hahahaha koji je ono adrenalin aaaaaaa mislim da su tamo svi zavisnici od adrenalina ...stvarno impresivno

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #43 on: October 28, 2010, 23:38:32 »
Jbt, kao da je 92 god..

Sto se tice nervnih celija,poslednja istrazivanja pokazuju da se one ipak obnavljaju;stoga,nemoj se ti sjekirati  :122:

Ja sam čuo da to ne važi ukoliko su oštećena turbo-folkom  :05:  to je onda pravo :07:  :07:

Offline Fraka

• Sr. Member
« Reply #44 on: October 28, 2010, 23:42:46 »
Nezamisliv adrenalin rush.. stvarno se covjek osjeti jadno kad shvati sto neki ljudi dozive...

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #45 on: October 28, 2010, 23:52:24 »
ne bih se kladio na to:)    ako bi tebe sada poceli da spustamo vezanog za uze niz stijenu, tvoje zlijezde bi stvorile vise adrenalina nego njima kad se spustaju niz planinu sa ovim odijelima. ni ti posle 5. spustanja konopcem ne bi imao toliko adrenalina.

e sad, druga je stvar sto oni sa 16 godina pregrme vecinu stvari o kojima mi mozemo samo da sanjamo.

Offline Fraka

• Sr. Member
« Reply #46 on: October 29, 2010, 00:04:24 »
Pitanje? Cime bi lisili zivota ovo cudoviste?
&feature=related

kao sto neko ispod rece.. Shotgun

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #47 on: October 29, 2010, 00:07:08 »
Teniskim reketom  :107:

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #48 on: October 29, 2010, 00:08:26 »
ne bih se kladio na to:)    ako bi tebe sada poceli da spustamo vezanog za uze niz stijenu, tvoje zlijezde bi stvorile vise adrenalina nego njima kad se spustaju niz planinu sa ovim odijelima. ni ti posle 5. spustanja konopcem ne bi imao toliko adrenalina.

e sad, druga je stvar sto oni sa 16 godina pregrme vecinu stvari o kojima mi mozemo samo da sanjamo.

Odlicno objasnjenje.
Ja sam recimo imao strasan adrenalin u pocetku dok sam se spustao biciklom 100 km/h ,,, a posle već manje.

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #49 on: October 29, 2010, 00:10:38 »
mene nije strah od paukova. upotrijebio bih vecu kantu:) i pustioo ga napolje:)