Nije meteorologija, ali zaslužuje mjesto na forumu > Planine Crne Gore
Snijeg - sezona 2018/2019
niksicki:
Kazu ljudi kad je rodna godina kao ova da onda slijedi "zla" zime. Ajde da se nadamo da ce biti tako.
Prvi ovosezonski snijeg na Durmitoru. Slika preuzeta sa fb stranice montenegro360.me
Goran1984:
Da li ovo znaci da Durmitor moze dobiti snijeg u svako mijesecu i da li je na Prokletijama istog dana bilo snijega, ipak je to juznije mislim da Durmitor kao sto je napisao Tihi je planina na kojoj i u sred ljeta moze obijelit...
Milossss:
--- Quote from: Goran1984 on October 08, 2018, 16:12:29 ---Da li ovo znaci da Durmitor moze dobiti snijeg u svako mijesecu i da li je na Prokletijama istog dana bilo snijega, ipak je to juznije mislim da Durmitor kao sto je napisao Tihi je planina na kojoj i u sred ljeta moze obijelit...
--- End quote ---
Не знам.која год.је у питању,али има 10-15 год.од тада сигурно,кад сам у новинама, ''Дан'',од 11 јула прочитао:СНИЈЕГ ПАО ПО ВРХУ ДУРМИТОРА-И УГАСИО ПОЖАР КОЈИ ЈЕ БИО.АКТИВАН ВИШЕ ДАНА.. Тада ми је то било фасцинантно...
sanjin:
Kada je rijec o snijegu u septembru, ovo su tekstovi iz Pobjede koje sam preuzeo iz Vremeplova.
Žabljak, 26. septembra 2004.- Jesen tek što je počela, a snijeg na Durmitoru već najavljuje zimu. Vrhovi ove planine jutros su osvanuli pod bijelim pokrivačem koji se spustio do 1.600 metara nadmorske visine. Zabijeljela su se i sela Bosača i Nadgora. Krupne pahuljice jutros su padale i na Žabljaku i Jezerskoj površi, ali se bijeli pokrivač nije formirao.
6.9.2007. Žabljak je juče osvanuo u bijelom ruhu, a temperatura se spustila na samo jedan stepen Celzijusa. Sniježni pokrivač na Durmitoru je visine oko pet centimetara, a zabijelilo je cijelo područje Žabljaka, Njegovuđe, Jezera i Sinjajevine, pa sve do kanjona Tare.
Iako je kalendarski još ljeto zabijelila se i Ljubišnja, a snijeg se «primakao» i Kolašinu stvarajući pravi jesenji-zimski ambijent.
niksicki:
Orjen od prekjuce. Snijeg se bio spustio do 1000 mnv. U par navrata je bas dobro padao. U gornjim djelovima Orjena provijavao je tokom citavog dama.
Vrbanj 1009 mnv, nedje oko 9h
V. Kabao
Ako moze neko od administracije da ispravi slike posto sam sa telefona.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version