sumnjao sam da je tako, znam da je zeta puna malih nekih potoka a i da ti recem ja sam moracko dijete i dosta sam vremena provodio nize vezirovog mosta na plocice a i onamo na momisku pa niz one bukove je bilo lijepo spustit se no izgradise mostove,ode najveca labud plaza,unistise je buldozerima i kamionima,neostade nista...to kad sam se ja kupao bjese milina polovina jula i avgust i onda izadje covjek , dodje kuci i cujes od svojih d aje napolje toga dana bilo i do 40 a ti nista osjetio nisi jer se nisi vadio iz morace pa kad izadjes ne osjecas onaj podgoricki zaropek no isijavas hladnocu...uhhh na vrijeme prestadoh,mislim da me nece reuma pod stare dane...al uvjek kad sam posao na zetu i to kod rogamskog mosta sa one skakaonice se nisam skidao a bjese ladna,bas se to primjecivalo no mladost ludost pa te briga sto je ladna samo ti je u glavu da skocis bombu ili da odradis neko prosipanje...a gore na pricelje bjese jedna lijana te smo sa nje skakali u vodu...e tu je tek ledena bila,vrbaci okolo,ladovina,voda mirna,mili al hladna uhhh...zanima me odnos temperatura izmedju ove dvije rijeke...jer nesto razmisljam,kad sam bio gore na mjesto dje se zeta uliva u moracu tacno se vidi razlika u temperaturi,moraca onako plitka do koljena a zeta mirna a duboka...ovamo je krs i one pecine koje se lako osuncaju a kod zete glina. dobro si sone taj detalj primjetio. dal se mjere temperature rijeka ?