Naravano da znam i da si objasnjavo uticaj manje polje spustanje vazduha hladnog koji je tezi,al ipak je to fascinantno bilo za Njeguse taj minus,ja sam znao za ovaj na ivanova korita minus -19 ipak tamo i vijetra ima i njegusi su idealni za to mirno talozenje hladne mase,lijepi su to krajevi isto i priodno a eto i istorijski selo što da ne,dobar je Lovcen dominantan gdje je lijepa je to planina ima on i padavina masa a i snijega ai mraza.Mislim da sto se sinjajevine tice one povrsi mislim da je na njoj hladnije nego na pesteru i sijenici samo kad bi bilo naseobine gore,i mijerenja uh bas je mocna kako se bijelasa .Danas sam bio na Lisac Pusti oko Niksica pa put vojnika pa maganika zurimova bijelilo,mocan i lovcen sa sjeverne strane orijen ,a i garac, palo ga dosta,al ovaj pojas istocno i sjeverno od niksickog polja, kao fridzider kad pogledas oko nk,steta sto ne slikah...Bilo bi strasno kad bi na Sinjajevini na onoj povrsi ikad mogli otprilike pomislit na temperature koje su tamo bile eto bas onda kad je na Njeguse bilo - 23...