Većina planina sa Balkanskog poluostrva prima dosta snijega,na vrhu bih stavio Prokletije,ali mislim da su Crnogorske planine najjače.Recimo na Bjelašnici je bilo ove zime oko 3.5 m snijega,šta je to za Durmitor ili za Orjen ,dje za noć ko iz lake šale metar nabači.Na našim planinama pane više snijega nego na Alpe na istoj visini,to što Alpi idu preko 4000 mnv ,to je druga stvar.
Evo prije sat vremena došao sam sa Krnova.Gore svježe,na udare u srce probija,može se upala pluća navući lako ako je čovjek znojav,ma da ga probije ko ništa.Posebno mi se svidja kad vjetar talasa travu.A jest surovina ,golo ,pusto ima i kamenitih oblasti prostrano,mogu mislit preko zime kad mećava pukne,ma tu se ne ostaje.A taj čuveni vjetar na Krnovu to je ustvari sjever sa Vojnika.Čim se izadje na Vučje od Vojnika duva hladnjikav vazduh.Protegao se Vojnik svojim grebenom ,i dobro je okružio visoravan.Naravno zadnji vrh Vojnika sa ove strane je Krnovska glavica(1634 mnv).Tih prvih 5,6 vrhova do tunela su prava pustara bez idje išta.Ne izgleda visoko jer se gleda sa već uzdignute visoravni,ali kad se gleda sa Budoša ,nebo para.Kako nebo para Soa Nebeska koja proviruje iza Vojnika to se ne mora mnogo komentatisati.
Što se snijega tiče.Bilo je na nakolika mjesta snijega u uvalama,Krnovska glavica ga još ima vrlo malo,ponedje ga ima i po Vojniku,malo na Žurimove,i na Maganik sa sjeverne strane takodje malo.
Kako sve izgleda blizu Vojnik,Krnovo ga dijeli od Žurimova ,naspram njih Maganik.Iako to izgleda blizu ipak je dosta daleko ,u planine je teško procjeniti daljinu.