Author Topic: Vodostaji jezera  (Read 37873 times)

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
Re: Vodostaji jezera
« Reply #25 on: January 18, 2010, 10:38:23 »
U pravu si SH. Đevđelija ima najvišu prosječnu maksimalnu temperaturu u julu u Makedoniji  (32.6 stepeni)

Madjo

• Guest
« Reply #26 on: January 18, 2010, 10:54:22 »
Ma ja sam mislio na Podgoricu kao Podgoricu  :)
Grad kao grad mi se jednostavno svidio, a vjerovatno je za to ponajvise zasluzna klima. Tacno je i da nisam obisao mnogo gradova, ali sto se tice gradova iz regije, meni je zasigurno najljepsa.
Mozda su tome jos pridonijele Podgoricanke? Ah... 8) ;D

Bogami su dobre Podgoricanke ;)
Odosmo offtopic
Ima ljepsih gradova,Dino,Kotor,H.Novi,Bar.Posjeti Cetinje ljeti(zimi nikako),stare gradjevine,puno zelenila,parkova,miris lipa ce te opjanit ;)
A zimi bi izasa s upalom pluca od vlage :D

Offline Cirius

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #27 on: January 18, 2010, 11:56:36 »
Ima ljepsih gradova,Dino,Kotor,H.Novi,Bar.

?   Stvar ukusa, Madjo ...   :D

Madjo

• Guest
« Reply #28 on: January 18, 2010, 12:07:51 »
Cirus,koliko se dje ulaze?? pg ima lijep centar  i par bulevara i mostova,ali ostalo mora izgledat ljepse.
Neka se deseti dio ulozi u Bijelo Polje,pa to bi bio najljepsi grad u Cg.Lijep krajolik,samo malo infrastrukture vise.
Zaboravih Tivat spomenut,lijep grad.A Budva je kich teski. :D
Da nebih bio offtopic,reci cu da se voda sa Skadarskog jezera lagano povlaci. :D

Offline Cirius

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #29 on: January 18, 2010, 12:27:49 »

Da nebih bio offtopic,reci cu da se voda sa Skadarskog jezera lagano povlaci. :D

:D

Pg ima ozbiljnih nedostataka, mada se poslednjih godina i radilo dosta, bar desetak ulica tuznog profila su postali bulevari, a nije samo centar u pitanju, jer je dio grada gdje su televizija i tehnicki fakulteti imao dobar razvoj u poslednjoj dekadi, kao zasebno gradsko jezgro, i to prilicno planski  (postao mi je i omiljeno mjesto za setnju, btw), itd itd, imalo bi se nabrojati dosta ..  najozbiljnija moja zamjerka je sto razvoj zelenih povrsina ne prati opstu dinamiku razvoja.  Odrzavanje postojecih je dobro, s obzirom na broj vandala.   Da ne ulazim u delikatnu raspravu koji je grad ljepsi, ja ne bih mijenjao Pg ni za jedan grad iz blizeg okruzenja ..  (ne racunajuci ljeto, kad postaje ubitacna, ali to nema veze sa estetikom)

Vodostaj na Skadarskom u opadanju u sljedecem periodu zbog nedostatak padavina i vjetra uglavnom sjevernih smjerova.

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #30 on: February 16, 2010, 20:44:28 »
Koja je ovo rijeka?  :)

Madjo

• Guest
« Reply #31 on: February 16, 2010, 20:46:46 »
Rijeka Crnojevica  :D

Vjestica

• Guest
« Reply #32 on: February 17, 2010, 21:41:05 »
ehtelion mislim da je bilo i gorih puta  :) http://static.panoramio.com/photos/original/1472601.jpg  :o  :o  :D

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #33 on: February 19, 2010, 14:29:05 »
ehtelion mislim da je bilo i gorih puta  :) http://static.panoramio.com/photos/original/1472601.jpg  :o  :o  :D

bilo, ali ovo je moja slika, tudje ne volim postavljati. a te godine je bila najgora poplava rekao bih.

Offline Rade

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #34 on: February 20, 2010, 23:26:01 »
14. og sam bio na Žabljak Crnojevića i nivo vode je skroz opao i putevi su prohodni.

blue alien

• Guest
« Reply #35 on: December 01, 2010, 23:02:43 »
... evo nas opet - u istoj godini :-(  ko bi mislio da će se ekstremne poplave tako često ponavljati...

Aktuelni vodostaj Skadarskog jezera 9.73 mnm. Inženjeri su do sada mislili da je sve, što se gradi na koti iznad 10.00 mnm, bezbjedno stotinama godina...

A i ono bezbrižno dosadašnje opšte mišljenje o tome kako Crna Gora ima sreće, jer su poplave u njoj rijetke i samo lokalne, "pada u vodu"...

blue alien

• Guest
« Reply #36 on: December 03, 2010, 15:08:17 »
... sada 10.25 mnm... :-(

Offline Cirius

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #37 on: August 25, 2011, 19:06:43 »
Vodostaj Skadarskog jezera je na svega  20 cm  iznad najnizeg ikad izmjerenog,  rece Admin danas u jednom zanimljivom prilogu.  Takodje je pomenuto i da je vodostaj podzemnih voda znatno nizi,  tako de sa moraju prokopavati bunari,  sto nije bio slucaj do sada  (ovo se odnosi prevashodno na Zetu,  Ljeskopolje itd,  nisam siguran za ostala podrucja).  Ovo za bunare mi je poznato,  jer mi prijatelji iz Farmaka imaju slicne planove,  posto je im bunar presusio     :52:    Admin je takodje dodao da se u sljedecem periodu ne ocekuju znacajnije padavine,  sto,  pretpostavljam,  moze da znaci da bi jezero moglo da ode i ispod nulte kote ...  ?

Offline ehtelion

• Sr. Member
« Reply #38 on: August 25, 2011, 20:04:11 »
a samo prije 10 mjeseci jezero je preslo maksimum. stvarno nas pogadjaju ekstremna razdoblja

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #39 on: August 25, 2011, 21:23:06 »
Mrka kapa sa vodom!!
Meni je bunar van upotrebe vec mjesec dana..  a tako ce ostati jos mjesec ipo, dok ne padnu dobre kise.
Bice muke i sa vodoizvoristima gdje se snadbijevaju gradski vodovodi..

Offline Bura

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #40 on: August 26, 2011, 01:31:13 »
Količina kiše i nivo Skadarskog jezera ove godine drastično su niži nego lani, što je problem za mjesta na južnoj strani Podgorice, koja su bez vodovoda. Prvi put od zemljotresa 1979. moraju da produbljuju bunare...
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Offline Cirius

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
« Reply #41 on: September 06, 2011, 19:06:40 »
Oboren rekord    :02:    Upravo je Admin govorio o vodostaju na Skadarskom jezeru,  koji je danas najmanji od kad se vrše mjerenja.   Za 4 cm je niži od nivoa  2007,  a s obzirom da se ne očekuju značajnije padavine sljedećih dana,  moguće je da će biti i niži.  
Vjerovatno će i nivo podzemnih voda južno od Podgorice i na okolnim terenima biti rekordno nizak ...   bilo je i za očekivati,  u ovoj beskrajnoj suši.
« Last Edit: September 06, 2011, 19:14:20 by cirus »

Offline Skadarski čun

• Newbie
  • *
« Reply #42 on: October 27, 2011, 16:09:19 »
Gledam danas na Plavnici vodostaj 25cm. Za četiri dana porastao 8cm.
Još malo pa ću moći da skinem točkove sa svog čuna! :27:

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #43 on: October 27, 2011, 22:46:58 »
Nemoj žuriti. Ozbiljnijih padavina nema na vidiku.

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #44 on: October 28, 2011, 00:05:18 »

Nemoj žuriti. Ozbiljnijih padavina nema na vidiku.

Admin je htio da kaze: Nemoj zuriti sa skidanjem tockova i farbanjem istih, imas kad da to odradis i da ih opet vratis na čun, jer kise nema brzih dana  :120:

Offline Skadarski čun

• Newbie
  • *
« Reply #45 on: October 28, 2011, 19:48:58 »
Gledamo u nebo kad će kiša, onda u januaru gledamo u nebo kad će prestat, ko bi nama udovoljio, oj kišo, kišo!

Offline Transmat

• NVO - member
  • Sr. Member
  • *
« Reply #46 on: October 28, 2011, 20:43:18 »

Gledamo u nebo kad će kiša, onda u januaru gledamo u nebo kad će prestat, ko bi nama udovoljio, oj kišo, kišo!

Ako ti sta znaci informacija da jos 7 dana nema kise sigurno!  posle, vidjecemo...

Offline Skadarski čun

• Newbie
  • *
« Reply #47 on: October 29, 2011, 06:23:49 »
Vidim vodostaj kod Fraskanjela 88, a Skla samo 1. Puni li se jezero sada iz Drima pa Bojanom "uzbrdo"?

Offline Admin

• Administrator
  • Sr. Member
  • *
« Reply #48 on: October 29, 2011, 12:48:42 »
To su vodostaji u odnosu na izabranu kotu za mjerno mjesto, a ne apsolutna visina.

Offline Al3k5aNd4R

• Hero Member
  • IG: @alexandarsh.me
    • Alexandarsh točka Me :)
« Reply #49 on: October 19, 2012, 00:04:31 »
kako je dobar snijeg pao poslije ove suse xD
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄