Evo neki moj izvjestaj sa Orjena.Snijega ima do nekih 1000 mnv,i to 1,2 cm i uglavnom je to zaledjeno.U petak ujutro ga je bilo 10tak cm na Vrbanju(1009mnv),a cak se spustio bio do u selo Krusevice,koje je na 550 mnv i tamo ga je bilo 5 cm,mada je sa probijanjem juga tokom dana nestao.Cim se sa Vrbanja krene put Orjena,na par stotina metara je kopmaktan snijeg od nekoliko cm,i bas je zanimljivo pratiti kako se sa nadmorskom visinom povecava visina snijega.
Ova prva slika je po mojoj procjeni na nekih 1200-1300 mnv.Nekih 20tak cm snijega rekao bih.

Pogled put Vrbanja.Vrbanj je inace ova ravnica koja se vidi.

Jedna slika sa pogledom na Subru.

Snijeg se uglavnom krece oko nekih 30-35 cm do prevoja sa kojeh se vidim dom na Orjen sedlu.Ko se peo gore zna o cemu pricam.Meni je taj dio bas zanimljiv,jer je na tom prevoju bas uocljiva razlika u snijegu u samo 100 metara.

Na ovom kamenu koji se nalazi u blizini doma po mojoj procjeni ga ima makar 50 cm,a mislim da ce se i ostali sloziti sa mnom.
Kod doma

Zaledjena lokva kod doma

Vrhovi Orjena,desno je Kabao

Kabao pod vecim zumom.Vidi se i ekipa planinara na vrhu

To bi bilo to sto se slika tice.Nadam se da nijesam previse slika stavio,a ovo sta sam stavio je cisto da bih vam priblizio stanje tamo,mada dok co'ek ne ode uzivo,ne moze se 100% uvjeriti kakva je prava situacija.Slike nijesu bog zna kakve,jer je gore bio jak vjetar,kod doma nenormalan,a ja nijesam imao rukavice,pa sam morao sve na brzinu.Snijeg nijesam mjerio,ali odokativno ga po mojoj procjeni ima 50-60 cm kod doma,a i ljudi koji su gore bili mi kazu da ga je oko 60 cm.