Volio bih makar jedno suvislo i smisleno objašnjenje zašto bi veći dio foruma trebalo zaključavati za eventualne ''goste'', tj. neregistrovane čitače?
Vrlo malo truda je potrebno da bi se covjek registrovao, SH. Ako mu je muka da to uradi, uvjek ima dobre i provjerene modele i gotove prognoze, koji svakako imaju vise "pameti" da podijele nego mi :)
U nekim okolnostima potreba da se blago zakloni pisana ili izgovorena rijec ima korijene u socio/kulturnom profilu "publike" kojoj je "izlozena" (iste mozes analizirati u knjizi utisaka ako hoces, odakle su, cini mi se, stigle jos neke uvrede na racun forum i forumasa, vjerovatno promakle oku Admina .. to je takodje jedino nama svojstveno od foruma u regionu i mislim da ce Dusanovo strpljenje da ispari ubrzo), a sto se tice kucnih obicaja (cudna komparacija za pravila jednog sajta), kroz "otvorena vrata" su istorijski cesto duvale "promaje", sto za posljedicu ima "hladjenje" atmosfere u "kuci" i vecu rezervisanost "ukucana".
Za prognoze i druge informacije postoje sajtovi raznih
relevantnih institucija, cilj foruma je
komunikacija .. znas, osnovno je vaspitanje, kad se pozivas na to, da se predstavis kad "sjednes za stolom" .. das sebi neko ime, ako mislis da ga zasluzuju tvoje rijeci.
Evo, neka ostane Aktuelno, to je dovoljno i jedino tu mogu neke korisne informacije da se nadju za goste, a da ih nema zvanicnim meteo sajtovima.