Pošto kupih novi fotoaparat a i da se iskoristi vikend valjalo je poć kolima do Lovćena i uvatit koju sliku.Prvo, uopšte nijesam imá pojma da se put do gore preko Krsca čistio
ali nebih preporučio nikome da ide s kolima gore.Vrijeme je bilo oblačno i tmurno, usput je bilo zeru kiše.
Prvo što ufatih kad dođoh na vr Lučića Grma je Štirovnik,naravno niži vrh.
Kad se zumira reklo bi se da je na sami vrh baš puno snijega.
U podnožje mjesto Vuči Do, sa otprilike 30-tak cm snijega.
A toliko je bilo snijega i iznad ovog sela.
Nastavljam dalje, put vodi preko padina okrenutih moru,visina snijega varira od 0 pa do pola metra.Boka je dolje,na isto mjesto ká vazda.
Penje se korsa,gazi snijeg ká luda,a bogami je i šofer vješt hahaha.
Vata se polukrug oko Lovćena,dolazim na lokalitet Zlatarice na oko 1250 mnv koje je poznato po velikim nametima snijega.U daljinu se naziru stijene Štirovnika.
Južne padine Štirovnika znaju da ogole brzo iako je u uvalama ko zna koliko snijega.
Ovaj namet i oni naprijed su krivci što nijesam mogá dalje s kolima
No, dobro sam i proša pošto na put stoji pola metra betoniranog snijega, probá sam izać, u jednom momentu sva četiri točka se odvojiše od puta.Nasadih se.Brže bolje rikverc i vratih se nekako nazad do prvog proširenja, tu parkirah lamu i nastavih dalje pješki.
Pisalo je da je temperatura 4°.
A poviše ovog nameta još veći namet iznad puta.Reká bih da ima jedno 2 ipo metra debljine.
Za par minuta stigoh na lokalitet Kuk na oko 1300 mnv.Visina snijega promjenjiva, neđe ga je ponijelo neđe pridodalo a neđe otopilo.Par manjih nameta naprijed a u pozadini oba vrha Štirovnika.
Livade na Kuk, otprilike od 30-50 cm snijega.
..a iznad mjesta na put puuuno snijega.
Takođe Kuk, u pozadini se vidi Treštanik sa svojih 1489 m.Tamo je čuvena Ivanova Aluga.
Kuća koju sam nekako uspio zumirat zatrpana sa snijegom.Vjerovatno oko 50-60 cm snijega.
Propali zum na Treštanički vrh,no ajd, izgleda prelijepo ušlagiran ali se ne smijem usudit da odredim koliko ga može bit na tu visinu.
Dalje nijesam odio, mokre su mi noge bile...e jbga kad ne obuh one crevlje što mi je Rade proda
Opet mi je bio zanimljiv onaj namet, pa evo ga.
Iz daljine jopet.
Povatak u civilizaciju ako se može to tako nazvat. Gornje Polje ili poznatije kao Krstac, u pozadini Mrajanik i Tatinac.
Visočiji djelovi Krsca i dalje imaju kompaktan pokrivač, tu do 15-20 cenata.
Pozdrav.