Naravno da nije naivno ali kazan je to sanjine i ovo je potpuno atipicna situacija za snijeg u Pg i bogami se plasim.
Zalud je taj minus gore ako ne bude jacih padavina koje ce prizemlje da obore.
Eto,vidjecemo.
Dzoni uvedi malo pozitivne atmosfere sta ima veze i ako bude temperatura sjutra 10 ili 11 temperatura se moze brzo spustiti dolje
Ovo nije forum za zelje i cestitke,doduse imamo jednu temu slicnu pa tamo to trazi.
Ovdje vodimo ozbiljnu pricu o prognozi zasnovanu prije svega na faktima koji proizilaze iz modela,a zatim i na poznavanju mikroklimata,iskustava...
Dakle ne uljepsavamo stvarnost niti dajemo komentare " nebih se slozio" bez ikakvog utemeljenja i cinjenica kao ti prije 2 dana, pa sam morao da ti kazcim 15 slika gdje je taj EC bio suv ko barut. Nisi na to rekao ni " ok,sorry krivo sam vidio,ili u pravu si..." nista.
I to je posljednji put od mene da kacim tolike karte zarad price bez smisla i argumenta.
Sto se tice sjutrasnje Tmax kad bi bila kako ti kazes 11c ona bi se jako tesko spustila ispod 5c u situaciji gdje vec imamo naoblacenje.
Nisi bas od juce ovdje,prati malo,kad T2m pada izrazeno,kad ne pada.Ako imamo nakon zalaska sunca vedrinu,nema vjetra z850 u minusu,tu ce i t2m da pada dobro. Kad imas vjetar u prvoj polovini dana,onda oblacnost a uz to visoku tmax jako sporo to ide dolje.