Poz svima ...Ja sam Alexandar ,bavim se racunarima to mi je posao ,zavr sam elektro fax,iz pg sam kao sto vidite ...cisto par uvodnih rijeci o sebi,da ne duzim ...
-Povremeno ,u zadnje vrijeme sve cesce pratim forum ...mogu reci da ste super ,svidjaju mi se teme ,razmisljanja svakog pojedinacno ,uglavnom svi imaju svoj nacin ,neki su realni ,neki bas i nisu ,ali to sve cini situaciju zanimljivom
Kad imam vremena bacim pogled na modele,uglavnom na gfs,samo za naredna dva dana,sve nakon toga mi je daleko za neku preciznu prognozu ...uglavnom mjesto niske temp i snjega,standardno predje u juzinu uz +9c i isti scenario se ponavlja uvijek,naravno govorim o PG ...Sad sam imao posebnu zelju da kazem svoje misljenje o ciklonu koji nam dolazi,jer po meni ovaj put je dobro ohladjeno cjelokupno podrucije cg ...oblacnost sa padavinama ocigledno dolazi u cetvrtak krajem dana ,ili tokom noci ...koliko vidim u cetvrtak ce biti tiho sto je bitno za PG ,temp moze uci u manji minus ili biti oko 0c ,prije oblacnosti .Po meni prve padavine u PG ce biti cisti snijeg makar nekih sat,dva vremena ako ne i duze ,jer juzina nece tako brzo probiti ,narednog dana hoce po visini i bice kise u vecem dijelu cg,mjesta iznad 600m mislim da mogu ocekivati smjenu kise i snijega ,a hladnoca se moze zadrzati u nasem kazanu uz kisu u sub naravno ,i po meni temp u sub ne ide preko 5c ..onda u ned neko zahladjenje ,koje ce samo prekinuti padavine u pg ..ali to je daleko ,kao sto rekoh preko dva dana mi je sve totalno nepouzdano ...i reg isam se jer sam morao da kazem da zaista ocekujem prve padavine u obliku snijega ...dosta sam realan u zivotu ,ali sada zaista tako mislim
...poz za sve