Dzaba sve Cetinju kad je Nk ljepsi
Cetinje zasusi ljeti pa postane sve zuto jos na to se doda onaj krs okolo pa ne izgleda nimalo lijepo.Nema izvora preko ljeta,a sad da ne nabrajamo nasa jezera,rijeke,potoke...sama cinjenica govori da smo vodom najbogatije krasko polje na Balkanu.Nije sad da je pricam nesto protiv Cetinja,naprotiv ja sam porijeklom sa Čeva ali za vrijeme turaka moji su preselili neki u Sipacno,neki u Jasenovo Polje i u Brezna.Treba biti realan pa reci da Cetinje barem po mom ukusu nema uopste nekih prirodnih ljepota,treba biti realan pa reci da je Cetinje snjeznije od Niksica.Ono sto mi se svidja kod Cetinje jeste grad,onako starinski lijepo izgleda.
Ko kaze da Cetinje nije lijepo,da je zuto kad zasusi
Nije lijepo i raznovrsno kao Niksic ,ali okolina Cetinja,posebno Lovcen izgleda prelijepo pa cak i preko ljeta.Evo da vidis par slika Lovcena i Njegusa sa kraja jula prosle godine.
U Niksic i Podgoricu sparina,vrelo a na Njeguse prava planina i cisti vazduh.
Dvije gromade iznad Njegusa sa sjeverne strane
Sa najvisih vrhova planine pirkao je vjetar,subjektivni osjecaj prohladno i to u 11 sati
Zelenilo opija,ljepota kao na sjeveru.Bas je bilo zanimljivo kako se sve zeleni i pored tolike suse.Najgore je izgledao Jezerski vrh,tu je vec bilo osusene trave ovo ostalo ok.Na nesrecu pocetkom avgusta u to zelenilo neko je uvalio sibicu
Zavidim ljudima koji svaki dan mogu da uzivaju u ovakvom pogledu.
Volio bih da zivim na Njeguse i pored svih muka koje Madjo opisuje.