METEOROLOGIJA > Prognoza vremena

Novembar 2009.

(1/14) > >>

Admin:
Po Hovmoeller-ovom mjesečnom dijagramu anomalija 500 hPa djeluje da će najnestabilnije u našem području (zeleno osjenčeno) biti naredne sedmice.

Kimi:
Smeši mi se sneg u utorak  :)  :) !!!! Do sada je bilo susnežice,ali pravog snega još ne-tako da se nadam da će u utorak biti prvog snega,a i vreme mu je da padne  :)  ;)

Madjo:
Dezurni meteorolog koji je dao danas petodnevnu prognozu uopste nije spomenuo da je moguc snijeg u utorak.Ne slazem se sa tim.Po sadasnjim modelima siguran je snijeg na planinama na sjeveru,cak i na jugu,makar na Orjenu.Temp po visini sasvim dobra,uz dolazak ciklona u vecernjim satima koji je dovoljno hladnog jezgra daje snijeg planinama.Ne djeluje mi da ce ciklon povuc topao vazduh jer nije "sredozemka" iza koje je juznije snazno anticiklonalno polje,vec je AC polje znatno zapadnije i dalje,tako da nece biti uspostavljeno SW strujanje vec SE koje ce dovuci ladniji zrak.Jeste da se ocekuje pojacan vjetar,ali ipak to ce bit mjestimicno,licno mislim da ce imat ulogu rashladjivaca makar na sjeveru.
Ovo je moje misljenje,ali ne shvatam zasto ne pomenuti snijeg kad je izgledan.

Kimi:
Iako modeli daju samo mogućnost za sneg,ja lično verujem da će sneg pasti 1000% (priroda je bolji meteorolog nego te kompjuterske animacije )  :)  ;) ;)

Madjo:
Nocasnji Ec potvrdjuje pricu iz zadnjih izlaza.Znaci,jaka kisa na jugu tokom utorka,srijeda prestanak padavina.Nakon toga novi ciklon,jak juzni vjetar,obilne padavine,sve ce to obiljezit sredinu nedjelje i vikend.
Ali sam i dalje tvrdoglav i ubijedjen da ce zabijeliti Lovcen u utorak.Da ne pominjem Komove i Durmitor.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version