Pozdrav novom članu Marku sa Trebinja.
Tермометар има Стивенсон пластику као заштиту, али као још боље очитавање, поготово у јутарњим и вечерњим часовима, ставио сам га у овај жбунић, па је у правом природном хладу, на 2м висине. мјерио сам разлику када стоји горе и у хладу. у Хладу показује око 0,1-0,3 С мању температуру преко дана. Ноћу нема разлике.
Pošto ti senzori pokazuju,kako ti kažeš, neznatnu razliku, slobodno ga makni iz toga žbuna.Ili žbun potkrati.Dovoljna mu je zaštita od samih njegovih tanjirića.
Pohvale za anemometar,sasvim je to dovoljna visina za neko realno očitavanje.
Izdizanjem samo rizikuješ oštećenje na propelama ili još gore na osovini,tokom nekih nevremena i ciklona...
--------------------------------------------------------------------
Poštovanje, Angel.
Konačno neko da se javi, a da to nije administrator ovog foruma.
Generalno,koliko vam je hardver dobar i kvalitetan(mislim na stanice) toliko vi je loše softversko rešenje(uglavnom mislim na vizuelni identitet grafikona i sl).
Takođe prenos podataka je nestabilan i sklon ispadanju.
Kažete windows i mrežni adapteri? Zašto se ne pređe na linuxe na svim pojedinačnim računarima na kojima su vezane stanice?
Od 2015. koristim linux i softver weewx a hardver je donja polovina od nekadašnjeg laptopa.
Stanica mi je gotovo 100 dana bez prekida slala podatke.Istina,da sam par puta intervenisao, ali to je bilo zbog grmljavinskog ispada,dakle nevezano sa softverom.