Ako bi u ovim kanjonima padala kiša, ili se topio snijeg, postoji problem kad vode uđe u stijene i zaledi, samim tim počeće da puca kamen i kamenje da se odranja.
To je još jedan problem, samo se nadam da će se svi bezbjedno, živi i zdravi izvuć i prije toga.
to je malo duži proces blavore, oko kamena.
veći su problem usovi. o odronima drugom prilikom... karakteristika usova je da strana ne može da drži snijeg, već zbog visine snijega veliki dio "kliza" sa strane. karakteristična je Bakovića klisura kod Kolašina koju su sanirali dijelom izgradnjom galerije, ali put pored Tare prema PV i ZB nije moguće sanirati. odmah izviše puta idu strane do 1000m, i nije moguće to kontrolisati.zato treba i razumjeti zašto ne mogu doći do putnika u tari, jer to nije dionica od kilometar već preko 20KM problema...
muka je na te putare velika vidim, svi ih grade, ali ko poznaje taj teren i ćudi zime, razumije da nijesu loše radili već da je put nemoguće držati prohodnim...
inače, u sjeverozapadnom dijelu Crne Gore snijeg i dalje pada.
Ako đe @Shunter čita ovo, da mu kažem da je pod Ljubišnjom "veselo"
ovako to izgleda, a zna biti i gore...
http://www.vijesti.me/vijesti/ekskluzivne-fotografije-tunela-autobusa-clanak-59143
sto je malo duži proces :) michael ? krecnjak je vodopropustan....nego da ne skrecemo sa teme....mozemo nastaviti pricu u temi geologija koju je cirus otvorio sorry za off.
nijesmo se razumjeli, kad sam rekao duži mislio sam da trenutno usovi predstavljaju problem... na proljeće o odronima uslovljenim pucanjem krečnjaka...s proljećnim kišama odroni predstavljaju najveći problem tare, to znam jer cio zivo idem tim putem
sorry na off, ne znam đe je geologija