METEOROLOGIJA > Temperatura, padavine, vjetar...
Grmljavina
Rade:
Može li neko da mi objasni kako na ovim slikama nastaje grmljavina iz vedra neba:
http://www.si-vreme.com/vreme/europa/strele/vreme-12h.gif
markosoc:
Mogu ja da ti pomognem.
Ratovanje vremenskim neprilikama....
http://www.elektroauto.ba/KISIK/razlog_nestajanja_vode_aralskog_mora.html
Madjo:
Eto uz veliku sreću ufatih i ja ne jedan nego tri groma :52: :21:
Što mislite, kolike su šanse da ufatite grom sa fotoaparatom čija je maksimalna ekspozicija 8 sekundi plus postprocesuiranje fotke koje uzme nekih 20 sekundi a to pokušavate iz njeguške rupe 2×1 km a da su okolo vas brda i planine od 1200-1700 metara nadmorske visine ? Bogami jadne. :16:
Nakon prve žestoke grmljavine i blicanja koje ufatih na prvi pogled na displej fotoaparata izgledalo je da je fotka pregorela, iako su podešavanja bila na apsolutni minimum što se tiče osvjetljenja i ISO.Kada bi vas neko pitao u koje doba dana je ufaćena ova dolje fotka rekli bi ste u podne. :07:
Mislim da sam opalio put 150 fotki od kojih se jedva može iskoristit nekih petnaestak.
A ovo je Štirovnički četvorozubac, dobijen na poklon od boga mora, Posejdona. :48:
Korigovanjem dubine polja dođoh do solidnog rezultata.
Ovo je svakako bilo dodatno iskustvo.
Miloš:
Odlično Mađo, pogotovo treća! :109: Ja, inače ni nemam produženu ekspoziciju na fotoaparatu. Koristim potpuno drugačiju tehniku, kontinuirano slikanje, pa šta uleti. Ispostavilo se da ni tako nije loše.
Mene baš čudi da su ti ISO i osvjetljenja bila podešena na minimum, s obzirom koliko su svijetle slike. I jesi li white balance podesio na custom ili automatic? Nekako mi djeluje da boja više vuče na roze, nego što je prirodno...
Madjo:
Da, ISO na 64, osvjetljenje na minimum, ali toliko je snažno blicanje da gotovo čovjeka zaslijepi.Treća slika je dobro ispala najviše zato jer je izvor svjetlosti bio podalje od mene. :45:
Dobro si primijetio da je balans bijele na custom. :109: To koristim zato jer daje nekako nježniju fotografiju,možda u ovom slučaju nijesam trebao koristit custom, a možda je to zato izraženo jer sam koristio hromatske boje u podešavanjima.
Chrome color daje nešto tamniji(ili dublji) ton.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version