METEOROLOGIJA > Prognoza vremena
Prognoze,pitanja i odgovori
Nikola:
Kontinentalni AC nema naznaka za slabljenje,a za nas trapavo pozicioniran bez ikakavih prodora iz tog pravca,samo uz Azorski AC stvara seriju ciklona koja će nam donositi dosta vlage,oblačnosti,padavina i južine.Njegovim popuštanjem može doći do uspostavljanja AC-a visočije,a to će najvjerovatnije čekati i veći dio druge dekade decembra.
Nikola:
Nije mi jasna svrha kod podela da imaju prognoze nakon +216h,pa čak i 192h.I u ljetnim mjesecima kod dugotrajnih anticiklona dođe do značajnije izmjene u odnosu na početni dan,a ne u hladnijem dijelu godine.
Nikola:
--- Quote from: superwoman on June 25, 2023, 07:17:40 ---Da li neki model pokazuje dolazak pravog ljeta?
--- End quote ---
Ako mislimo na ljeto sa Tmax 38-40C i dekadama bez padavina ne.Kao što negdje napisah ovo će biti jedno u nizu novonastalih, gdje ćemo imati 10 dana 'pravog' ljeta a ostalo će biti oko 35 - 38C sa nestabilnostima na svakih 5-7 dana.
superwoman:
Da sam znala, ne bih nove sandale kupovala za ovo ljeto. Salu na stranu, ja volim te vreline i da setam tada i bas mi nedostaju pravo ljeto u Podgorici…
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version