HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori
Vodostaji i protoci crnogorskih rijeka
niko:
Interesuje me, dal postji neka web stranica, na kojoj bi se moglo pratiti vodostaje i protoke crnogorskih reka.
Ako neko ima informacije, bila bi mi dobrodošla.
Pozdrav
Niko
Madjo:
Pozdrav Niko.
Ima na sajtu Hmzcg uopšteno o rijekama u Crnoj Gori. Posjeti ovo http://195.66.163.23/sektori.php?sektor=2
To je sve što ja znam...
Admin:
Vodostaje možeta pratiti na stranicama posvećenim hirdologiji
Na primjer:
Hudrologija/Jadranski sliv i stanete na slici na trougao koji označava stanicu koja vas interesuje.
sone:
Sto se Zete tice ona je hladnija jer je puna zvora kroz Bjelopavlice i mnogo je izdasnija sa vodom u ljetnjem periodu,ona te dva mjeseca drzi Moracu kroz PG pa na dalje,da nije toga Moraca bi bila obican potok u julu i avgustu.Dalje,sastav zemljista kroz Bjelopavlice je takav da se ona tesko grije,glina,smonica uz mnoge izvore naravno podzemne koje mi ne vidimo ne daju Zeti da bude prijatna ni kad je najveci zaropek.Moraca je druga prica,ove Podgoricke pecine kroz koje tece zacas je zagriju i zna da bude i pretopla,naravno od PG-a na dolje jer vise Podgorice kao na primer na Smokovcu je dosta hladna jer izlazi iz platija mracnih...Ovo su moja zapazanja i misljenje sto znaci da mozda nisam u pravu ali ja mislim da sam blizu istine sto se ove price tice
Madjo:
Odlično Šone.
Fala na pojašnjenju.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version