METEO ARHIVA > 2017
Jul 2017.
Milossss:
Startovao je jul. Mozda i najtopliji mjesec u godini. Neka nam donese vrijeme bez nekih velikih extrema. Ni u temperaturi,ni u padavinama. Govorim naravno,u svoje ime. Vedro. 17°C.
Niksic 3:
Tropsku noc imali i Cetinje i Niksic :07:
SnowHunter:
Greška je za Cetinje. Sinoć oko 23h temperatura je pala na 17.9°C, pa nema govora o tropskoj noći, iako je poslije ponoći do jutra konstantno bila iznad 20°C.
Inače, iako na sajtu HMZCG piše da je najviši cetinjski minimalac iznosio 22.5°C od 04.08.1982. u Meteo godišnjaku SFRJ od 1982. nema takvog podatka i piše da Cetinje nije zabilježilo nijednu tropsku noć, pa je vrlo moguće da je na sajtu Zavoda u pitanju greška. Za period 1949-1985 koji pokrivaju već pomenuti godišnjaci na Cetinju nije zabilježena nijedna jedina tropska noć!!!
Za period od 2009. do danas za koji imam cetinjske ekstremne temperature takođe nije zabilježena nijedna tropska noć, a najviši minimum od 19.5°C je izmjeren 25.07.2016.
Ostaje pitanje da li je Cetinje uopšte ikada zabilježilo pojavu tropske noći? :78:
Admin:
Provjeriću podatak za Tn sa Cetinja za 4.8.1982.
Ukoliko me sjećanje služi, to je sve do sredine 90-ih bio dan sa najvišom Tx u mnogim crnogorskim gradovima. Mislim da je čak najtoplije bilo u Herceg Novom (Igalu)
Mađo:
Treba provjerit 17.6.2016 ili 18.6. Kod mene je Tmin bila 19.2 ali izmjereno minut prije ponoći. :21:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version