Zato sto sam koristila fujifinepix s2800hd, pa mi iskreno smeta sto pri slabijem svetlu slike budu jako lose. I nekako mi manjka ostrina na fotografijama.
Pozdrav.
To je zato što si koristila automatski mod a on po deafultu koristi veći ISO.Vjerovatno ti je i po defaultu mjerenje ekspozicije ostalo centralno a treba postaviti prosječno(uglavnom).Da si se śetila i samo pritisnula dugme koje ti se nalazi sa lijeve strane...otvorio bi ti se blic.
I bila bi zadovoljna sa fotkama.
Preporučujem programski mod.Za početnika ni to nije teško, za par dana se uđe u štos.
Što se tiče oštrine, to je možda i najbolja Fudžijeva osobina.Uz 14 mpx i veliku rezoluciju Fuji pravi lijepe i oštre fotke.Opet, imaš u podešavanjima da namjesiš kako ti odgovara-oštrije,prosječno ili mekše.Ja sam koristio prosječno i sa te strane sam bio vrlo zadovoljan.
Imao sam taj Fuji S2800hd, za uložene pare vrlo dobar aparat.Da ne pominjem njegov teleskopski zum sa kojim sam istraživao kratere po Mjesecu ...
Taj sto si imala je igracka obicna..
Nije to nikakva igračka kolega.
Igračke su oni sony benq i ostali
šnj aparati koje ima 99% ljudi i koje ponosno nosé kada pođu na kakvu svadbu...a fotke bolje ispadaju sa nekih nokijinih telefona.
Sve zavisi od onoga ko ga koristi, kako će ga koristit i što očekuje od njega.
Za mene je bio odličan.I više ot toga.