Dobro dosao...bice zanimljivo da nam saljes podatke iz tvog kraja.Beograd je nekad imao dobre snjegove,pamtim 96 godinu i kraj decembra.Stizem u Obrenovac u armiju,kasarna pored Save,ma smrzavanje za mene iz toplih krajeva,bijase suvo i mrazovito a mi na strazi pored Save.Znam da smo mjerili svaku noc -12 do -15 u krugu kasarne.E nedje koliko me sjecanje drzi od 25 decembra pa sve do 5 januara snijeg ogroman navali,ljepota.Pamtim novogodisnju snijeznu noc a mi cistimo pistu na smjene.Bijase hladnoca te godine kratka ali snegovita.Vec posle 5 januara udarise kise i toplije vrijeme.Bilo je jos posle nesto snijega kasnije no se ne mogu datuma sjetit.Eto tako Joco...svako dobro zelim.
Да, да Београд је некада имао добре снегове, а великог снега има повремено и сада. Последњи велики снег је био онај из фебруара 2012 од 52 цм, а онда затим исте године децембра месеца поново је пао леп снег од 37 цм. Иначе, опште познато је да је Београд прилично велики и да лежи на доста брда, па је и температура другачија од једног дела града до другог дела града, а тако је и са снегом. Тако да ћу навести један пример велике разлике у снегу од пре 2 год.
Наиме, новембра месеца 2013 године пао је снег у Београду, био је влажан, јер је падао на Т од око 0°C. На Врачару је измерено 16 цм влажног снега, то је била и званична висина снежног покривача у Бг-у. На Дорћолу, који је на мањој нмв од Врачара (иначе, станица на Врачару је на око 140 мнв) било је свега 7-8 цм, а на Новом Београду код Студењака једва 5 цм, док је у исто време овамо кд мене на Цераку било око 20 цм, можда чак и 25цм! То је тако када је та гранична температура, тј. када је око 0°C. Ову велику разлику у снегу може и Милош да вам потврди,
сви су кукали како је пао лош снег, јер и јесте био лош за ниже делове града, док је у вишим то пуно боље изгледало и доста дуже се и задржао.
Ето толико, извињавам се за off, вероватно имају отворене теме прикладне за овај пост, али сам се сада надовезао и одговорио на пост Шонета. Да не будем баш толико ван теме, да напишем нешто.
Овде у Бг-у се примирила кошава, па је било и доста пријатније напољу. Минимална Т је била и нешто нижа због изостанка ветра и износила је 5.9°C (АМС Кошутњак), Т макс 14.4°C, тренутно 10.3°C.