Pozdrav svima!
Evo mene prvi put na ovom forumu, već me znaju Serbianmeteovci pod istim imenom. Iz opravdanih razloga se tek sada uključujem u diskusiju, a u vezi sa takmičenjem, ali redovno sam ovih dana pratio dešavanja. Posebno mi je krivo za danas, bio sam u školi.
Prvi put sam pogledao temperaturu na Žabljaku jutros posle 9h i samo što se nisam prevrnuo (neću ponavljati koliko je stepeni bilo u koje vreme, vi ste to već detaljno ispratili), da bih, potom, oko 11.30h ponovo pogledao istu i tada je definitivno bio kraj za mene. Već juče kada sam video Tmax i kretanje temperature u ovom mestu bilo mi je bilo jasno da će ići iznad moje prognoze, ali ko se ovome nadao..., osim, možda, Miloša?! Da bude još veća ironija, biću iskren, kada sam pre takmičenja pročitao bodovanje za Tmax pomislih - pa ko još dobija -2 boda?, a to se meni desilo već u prvom kolu!
Da ne bih dužio, svaka čast onima koji su izgubili samo jedan bod na ovom parametru.
Kada je reč o ostalim parametrima koje smo prognozirali, kao što reče Bart, sve je manje-više očekivano.
I još samo da pitam - kada dobijamo zadatak za sledeće kolo?
Hvala unapred.
P.S. Na Žabljaku se za ceo dan i Tmax od 12.6ºC snežni pokrivač otopio za samo 1cm! I sada iznosi 5cm.