Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.
Vec nekoliko dana mi se pojavljuje greska kad otvaram meteorograme. Ima li jos ko isti problem?
Đe da pričamo o erupciji vulkana Hunga Tonga u Tongi? "Sydney observed atmospheric pressure fluctuations exactly 3 hours after the Hunga Tonga-Hunga Haʻapai volcano erupted near Tonga. So, the pressure wave covered 3,600 km in 3 hours, which means it travelled at 1,200 km/h. https://t.co/pVWeUPGNJP "Ovaj neki lik priča o promjeni pritiska koji je hiljadama kilometara dalje. Do kojeg dijela svijeta se mogu ispratiti promjene tj vazdušni udar od ove eksplozije?
Quote from: Al3k5aNd4R on January 15, 2022, 14:38:45 Đe da pričamo o erupciji vulkana Hunga Tonga u Tongi? "Sydney observed atmospheric pressure fluctuations exactly 3 hours after the Hunga Tonga-Hunga Haʻapai volcano erupted near Tonga. So, the pressure wave covered 3,600 km in 3 hours, which means it travelled at 1,200 km/h. https://t.co/pVWeUPGNJP "Ovaj neki lik priča o promjeni pritiska koji je hiljadama kilometara dalje. Do kojeg dijela svijeta se mogu ispratiti promjene tj vazdušni udar od ove eksplozije?Možeš ovdje http://meteo.co.me/forumi/index.php?topic=1393.200
Mađo ugasio nalog?
Zašto?
Akonto priče oko mjerenja snijega u Kolašinu. Ja nijednog sekunda nijesam posumnjao u tačnost podataka, ali sam oduvijek bio skeptičan po pitanju odabira lokacija za dostinu naših stanica i reprezentativnosti te lokacije za određeni grad. Za neke druge sam već znao da ne odražavaju pravo stanje, evo sad znam i za Kolašin. Barska stanica je tako na samoj obali mora, 30-ak metara od nje, pa tako Bar ljeti sredinom dana ima žabljačke maksimalce , a zimi je kao po pravilu drastično topliji od ostalih gradova na primorju. Ulcinjska je tako par km duboko u Ulcinjskom polju, dalje od gradskog jezgra. Hercegnovska je premještena na brdo iznad grada na 150 mnv, u drastično drugačije okruženje od prethodnog, pa tako Herceg Novi sada kao od šale silazi na -3, a prije je bila prava rijetkost da se približi 0. Podgorička je takođe skoro premještena, sa livadice udaljene 2 m od prometnog bulevara, na drugo mjesto pored još prometnijeg bulevara s jedne, i 10-ak kolosijeka željezničke pruge s druge strane - besmislica. Za kolašinsku evo danas vidimo stanje. Za ostale gradove po svjeveru ne znam. Sve u svemu, većina stanica su na ova mjesta postavljena prije 50, 60, 70+ godina i na to svakako ne možemo uticati. Ali zašto makar ne uradimo kako valja ono na što možemo uticati - dakle kad već moramo da je premjestimo, da podgoričku stanicu premjestimo na reprezentativno mjesto pa i ako košta koji euro više. Premiještanje se ne vrši svake, no jednom u 100 godina, i to ako baš mora, pa se može podnijet. Jedva čekam jul i avgust da vidimo kako će se stanica ponašati kad se užari onaj silni beton i asfalt s jedne, a šine i ono pružno kamenje s druge strane. No, kao što sve u Crnoj Gori miriše na ljepljive prste, miriše i ovo, nažalost.Izvinjavam se na dugom postu i off-u.