Author Topic: Povrtarstvo  (Read 6329 times)

Offline Al3k5aNd4R

• Hero Member
  • IG: @alexandarsh.me
    • Alexandarsh točka Me :)
Povrtarstvo
« on: December 19, 2011, 02:09:35 »
Hej ljudi, hocu da posadim jabuku u saksiju od sjemenki koje su mi ispale iz jabuke kad sam je pojeo. sta treba da radim da bi to proklijalo?

eto po cijeli dan visim za kompom pa reko da nadjem sebi neki hobi, osim fotografije, i da sadim jabuku iz sjemenki :D
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Madjo

• Guest
Re: Povrtarstvo
« Reply #1 on: December 21, 2011, 13:27:07 »
Tek sad ovo čitam.

Teško će ti to uspjet. Moraš śeme prvo osušit jer kad bi ga stavio onako freško u zemlju istrunulo bi najvjerovatnije.

A eto ako te je volja ti probaj.Nađi malo dobre crnicé, stavi u plastičnu čašu možeš u onu od jogurta, drži u kuću...

Offline Al3k5aNd4R

• Hero Member
  • IG: @alexandarsh.me
    • Alexandarsh točka Me :)
« Reply #2 on: February 10, 2012, 02:21:29 »
Tek sad ovo čitam. :D

Sjemenke su se vise osusile, zaboravio sam na njih, nedje su mi u ormar :)
dje da nadjem tu zemlju i mozda jedno najgluplje pitanje na forumu do sada, trebam li to zalivati? :)
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Offline vanja

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
  • 🔵⚪💙⚪🔵
« Reply #3 on: February 10, 2012, 02:25:41 »

Tek sad ovo čitam. :D

dje da nadjem tu zemlju i mozda jedno najgluplje pitanje na forumu do sada, trebam li to zalivati? :)
hehehehe

tek sad ovo citam  :102:
najbolja zemlja ti je onamo dje lisce stalno opada. zove se humus.puna je hranljivih sastojaka...i naravno zalivaj...ako nemas spica,ti pojedi novu pa stavi da se suse spice ,poslusaj madja sto ti je reka`

Offline vanja

• Urednik
  • Sr. Member
  • *
  • 🔵⚪💙⚪🔵
« Reply #4 on: February 10, 2012, 02:47:35 »
tj nemoj zalivat...mozda uvene  :120:

Madjo

• Guest
« Reply #5 on: February 10, 2012, 09:40:17 »

Odlično. Nabavi od onija čašá od jogurta ili one konatice kao od eurokrema, napuni sa humusom i ubači po jedno śeme.
Nemoj zalivati previše ali neka bude vlažno.I nemoj to držat naizvan na ovi stud.

Madjo

• Guest
« Reply #6 on: May 10, 2012, 00:02:27 »
Nijesam mogao nać bolje mjesto od ovog topika đe bih okačio fotku.  :78:  Ma nebitno.
Ovih dana je u cvijet tresloviná.  :43:

Offline Cirius

• Moderators
  • Sr. Member
  • *
« Reply #7 on: April 18, 2022, 19:03:50 »
Veliku štetu je nanio ovaj olujni śever, u aprilu i maju mnoge mlade biljke i izdanci stradaju tako... mislim da je pretprošle godine bila jedna slična epizoda   :46:   ovog puta su čak i niske biljke poput borovnice, koje često izbjegnu štetu, ojađene... a i par krupnih voćki - posebno krušaka - je popadalo, ili su im veće grane izlomljene. Lipa je depilirana sa izložene strane, izmladiće se možda bočnim grančicama, ali imaće slabiju vegetativnu sezonu i arhitektura krošnje je deformisana sa te strane   :56: