METEOROLOGIJA > Meteorološki instrumenti i oprema
Automatske meteorološke stanice
Madjo:
Ko zna dje su strazari odili tada,dati po kafana...A kod mene radio proljetos jedan radnik i sta' kod kisomjera kao da opere ruke i veli mi "da nemas malo praska?"..zamisli :))
A sigurno da je ta njemacka oprema kvalitetna,jos na sjever dje je cesto zaledjivanje i niske temperature.
Admin:
OTT skoro da i nema ozbiljnog konkurenta kada je hidrološka oprema u pitanju, a i Lambrecht je vrlo solidna firma.
Madjo:
Zna li neko koliko kosta jedna automatska stanica,ne mora bit najkvalitetnija,i dje se moze nabaviti,prvenstveno mislim Srbija,Crna Gora?
Admin:
Madjo, mislim da najviše informacija možeš dobiti ako se obratiš članovima crometeo i serbianmeteo foruma.
Profesionalna oprema je isuviše skupa i nju ne treba ni razmatrati. Primjera radi, mislim da je Lambrecht quadro preko 30.000 €.
Madjo:
Ima u Hrvatskoj firma koja se bavi prodajom AMS i ostale opreme.Saznao sam da kompletna bezicna AMS kosta oko 800 Eura,sa troskovima carinjenja.Mislim da su uredjaji marke Davis.
Naravno da oprema nije top profesionalna,svakako je vrlo pouzdana i dobrog kvaliteta.
Za vise informacija posjetite www.amteh.hr/
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version