Gdine Micev,ne da nije bio deficit nego ce najvjerovatnije oktobar proci sa suficitom mjesecnih padavina.Eto koliko je pouzdano raditi srednjerocnu a kamoli dugorocnu prognozu.To cemo ostaviti drzavama kontinetalnog i ravnicarskog tipa,neka rade za sebe,kod kojih su ujednacene sume mjesecnih padavina i manje izrazene oscilacije na godisnjim nivoima tako da njihovi prognosticki materijali na "duze staze" mogu biti znatno precizniji jer su greske zdravom logikom gledano manje!
Mene je drago sto sam bio ubijedjen da ce biti kise u oktobar,vodjen vise nekim iskustvom nego gledanjem karata.Mada Ec je bio vise nego odlican za predhodne dane,odlicno je bila postavljena izoheta obilnih padavina,a ova ogromna kisa na Cetinju je najvjerovatnije lokalni faktor podlovcenskog kraja.
Volio bih da se ubuduce,naravno ako karte i modeli predvide,slobodno kaze u prognozi npr. "obilne padavine se ocekuju u oblasti Cetinja ili podlovcenski kraj".To najprije u situacijama Djenovskog ciklona,uz visinska jugozapadna strujanja,jer to vise postaje ocigledno i laicima poput mene da ce podlovcenski kraj dobiti veliku kisu.Naravno da akcenat stavljam na podlovcenski kraj,a takodje i podorjenski kraj zbog padavina,mada za Orjen nije nuzno pominjat u dnevnoj prognozi,jer time gubi smisao sami oblik date prognoze,a nema velikih naselja pod samim masivom.