IX otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena > II ciklus

II ciklus - komentari

<< < (3/100) > >>

Miloš:
Ti si baš visoko otišao sa Cetinjem, mada uz cjelodnevno sunce nije isključeno da izgura visoko.

Mene izenađuje što dosta takmičara koji su u vrhu vide u Herceg Novom idetičnu Tmax današnjoj  u četvrtak, i pored toga što modeli vide  prosjeku a 2°C nižu temperaturu nego danas. Opet, i tu će dosta zavisiti od oblačnosti. Za Kolašin mi je djelovalo da može imati najviše vedrine i sunca, pa sam tu među takmičarima koji su dali višu Tmax.

Nikola:
Da Eta daje neku visoku oblacnost,dok je Wrf-Nmm 4km ne vidi u Novom a daje je sredinom dana u 12UTC koja bi eventualno uticala na Kolasin,ali ovog puta sam nju i T850mb zanemario,jer do sad modeli od utorka su masili za cetvrtak ni da je za 7 dana,ali dobro.

skener:
Jutros Tmin -2.2 C u Kolasinu

Miloš:
Evo današnje dobitne kombinacije:

HN  20.7  0
CET  15.8  0
KOL  14.9  0
Vjetar (Hn+Ct+Kl) 6
Tmin -2.2
SnZ 0

Vidjeli smo koliko samo malo oblačnosti može uticati na temperaturu. Cetinje i Kolašin su ostali prilično nisko, ali je Herceg Novi i pored oblaka otišao visoko.
Sutra je novi dan. Ponovo će sve zavisiti od oblačnosti. Uz samo malo više sunca, temperature bi bile više od današnjih.

kristian_zg:
Danas je frontuljak (beskorisni) proša taman kada je trebalo pravo grjiat. Toga sutra nema  :101:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version