Danas je gorelo opasno u Gajac.Vatrogasci su od jutros bili sa nama na terenu, em što je bilo nepristupačno i daleko em je bilo vjetrovito tako da se skoro ništa nije moglo učinjet.E kako je danas vjetar rasplamsao vatru to nije normalno.Svjesni smo bili da nam bez aviona nema spasa.Odma od podneva pojavili su se tri kanadera koji su ukupno tokom čitavog dana nadlijećali i prosipali vodu blizu 20 puta

Odmah nakon bačene vode (mene i rođaka je odozgo direktno poklopilo 2.5 kubika vode-nijesmo imali kad uteć a osjećaj nije bio nimalo prijatan,kad te strefi ledena voda a onako vruć i znojav

) išli smo da pritulimo što se može pritulit sa naprtnjačama ali kao da sipaš benzin a ne vodu...strašno... a prokleti vjetar uff

...danas jači nego ikad,strašno...
Moram se zahvaliti u ime mještana i u moje ime gospodinu Begoviću i Službi zaštite i spašavanja,a posebno pilotima, jer su tokom čitavog dana neumorno nadlijetali i gasili požar na Njegušima sa dva dromadera i jednim kanaderom.Zaista treba biti realan, da je gorelo neđe u centar Podgorice čini mi se da se nebi toliko puta nadlijećalo !! Uopšte nije bilo kritično za kuće i naselja ali ste dokazali da treba da se brani priroda i zeleno blago Crne Gore po svaku cijenu! Svaka čast i puno Vam fala u ime mještana Njeguša!!
I naravno da ne zaboravim pofalit cetinjske vatrogasce,svaka čast momci!
Uspio sam,kad sam sišao kući,da pred kraj dana ufatim nekolike zanimljive fotke.
p.s ovo će se i sjutra vjerovatno opet raspiriti čim dune vjetar, novi dan nova nafaka....