METEOROLOGIJA > Aktuelno vrijeme

Zvanična mjerenja, nezvanična zapažanja

<< < (3/35) > >>

Miloš:
A Kimi, zar nismo na SM forumu zaključili da tvoja stanica ne mjeri padavine kako treba ? Čak si se i sam složio sa tim, pa si poslao stanicu na remont u Njemačku. U tom slučaju, ne znam koliko je odgovorno da javno iznosiš podatke sa te stanice ? Bez ljutnje, ali te priče da svaki oblak baš prođe preko tvog sela, a zaobiđe Vrnjačku Banju, su smiješne. ::)

Kimi:
U pravu si Miloshe,ne može se reći da su podaci potpuno tačni,ali to nije  velika razlika u odnosu na realnu,ali ipak nisu 100% tačni pa je zbog toga morala na remont.Možda i nisam trebao da kačim podatke,ali dobro..

Ovo za oblake Miloshe,nisam mislio bukvalno da se svaki oblak raspao kad dođe do Banje,nego sam mislio da najači delovi oblaka uglavnom zahvataju Novo Selo, I Banja može dobiti lepe porcije padavina  ;) ;)

Madjo:
Koliko se dalo primjetiti,padavine koje su obiljezile mjesec jun bile su djelimicno i lokalnog karaktera.Od lokaliteta do lokaliteta iako je svega nekoliko km,intezitet padavina je bio raznolik i uglavnom nepravilan,tako da je glavninu kise u dva ciklona pobralo Primorje dok zaledje i nije proslo kako treba,orografija se tu nije pitala .Cudne stvari.
Neznam kako je bilo u Srbiju ali su moguce velike razlike u kolicini iako mjesta nijesu daleko.

Kimi:
Pa i u Srbiji tekako može biti velikih razlika u padavinama  :o :o!!!Npr. Kod mene može da bude jak pljusak sa grmljavinom,a samo par km od mene suvo uz poneku kap.Još kad nema strujanja po visini,pa oblaci budu gotovo nepokretni,razlika može da bude OGROMNA !!!Novo Selo je pravi primer za to bilo 24.08 ove godine,90 min jakog pljuska,takvog da se susedova kuća ne vidi od kiše uz grad ,olujni vetar i zastrašujuću grmljavinu,a već na 6 ili 7km zapadnije i  južnije  ni kapi  :o  :o  :o !!!

Madjo:
To se najcesce desava u ljetnjem periodu.Jednostavno se stvore povoljni uslovi te se oblak dobro istrese na nekom mjestu.Citao sam na Crometeo forumu da je u mjestu Kastela palo za sat vremena 100 litara,a par kilometara dalje ni kapi.Mozda su to neka rashladjena jezera vazduha iznad pa se dodatno kondezuje...Neznam.Sto kaze Admin za ovo?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version