HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori
Potapanje Morače
sone:
Potapanje Morace,nemam nista protiv da mrtve Platije budu raj za ribolovce,pecale bi se ogromne mladice.Nego ljudi,jos ce mnogo vode Moracom proci a do toga nece doci!!!Skrecu price sa osnovnih problema zivotnih,nema ni od ovoga auto puta nista a o ovome da ne pricamo,smijesno je.Da je Tara potopljena generacije ne bi nam oprostile,zestoko sam bio protiv toga a za Platije je druga prica jer mora se gledat i druga strana medalje to jest da tu struju moramo stvarat.No da se pitam ja bi svijetu nudio nase prirodne ljepote i stim parama bi kupovao struju a nase blago ne bih dirao.No o tome ce donijet odluku veliki igraci i njihov interes,tesko da ce ljude od struke pustit da odluce. Kao i dosad,zato nam je i sve ovakvo.No zivi vi mene bili pa neka cine sto im volja ;)
Admin:
Evo studije o tome šta bi se desilo sa vremenskim parametrima u slučaju potapanja dijela toka Morače.
http://www.meteo.co.me/publikacije/HE%20Moraca-meteo-FINAL.pdf (4.4 Mb)
Rade:
Admine svaka čast na profesionalnosti.
ehtelion:
cudno mi je kako vecina ljudi smatra platije odbojnim. ja bih onamo satima gledao u stijene i cudio.
Madjo:
--- Quote from: ehtelion on March 23, 2010, 11:18:21 ---cudno mi je kako vecina ljudi smatra platije odbojnim. ja bih onamo satima gledao u stijene i cudio.
--- End quote ---
Upravo tako.I mene su interesantne.
Kad bi išli tom logikom da sve stijene treba potopit,ostali bi bez 60% teritorije.
Nije ljepota samo šuma i zelenilo.Jedinstven primjer Reovačka greda na Orjenu,stijena iz jednog komada,500 metara visoka...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version